Associa’t a la festa: Prop de 120.000 ciutadans participen en més de 200 activitats organitzades per associacions BCN

 2016-09-29

Foto: Pere VirgiliEls passats dies 24 i 25 de setembre, en el marc de les festes de La Mercè, la plaça Catalunya va acollir l’Associa’t a la festa, la nova proposta per donar visibilitat al teixit associatiu de la ciutat, que substitueix l’anterior Mostra d’Associacions.

Es calcula que prop de 120.000 persones van participar en les més de 200 activitats organitzades per les pròpies associacions. Es va acomplir, doncs, l’objectiu amb el qual va néixer la proposta: fer arribar la ciutadania l’energia comunitària, creadora i transformadora de les associacions i les múltiples opcions que ofereixen per implicar-se, a través d’activitats i propostes lúdiques i festives, concebudes i organitzades per aquestes associacions.

La diversitat d’espais instal·lats a la plaça va permetre que totes les activitats que es duien a terme en la mateixa franja horària convisquessin a la perfecció. L’únic contratemps que va impedir la realització d’algunes de les activitats va ser la pluja que va obligar a suspendre algunes activitats que s’havien de realitzar a darrera hora del diumenge.  

D’altra banda, la instal·lació d’una cafeteria de Comerç Just al bell mig de la plaça va resultar un bon complement a les activitats, facilitant que tothom hi fes un recés i tastés productes de comerç just, a part d’erigir-se com un espai de trobada, de conversa, de debat, de realització de xerrades i de difusió i comunicació de tot allò que anava passant a la plaça.

També cal destacar l’Associa’t a la ràdio, des del qual 10 emissores associatives de la ciutat han emès 15 hores de ràdio en directe sobre associacionisme, amb entrevistes a entitats, actuacions diverses, debats temàtics i connexions per conèixer què ha estat passant a la plaça en cada moment.

Per tal de fer arribar la proposta a tota la ciutadania barcelonina es va posar en pràctica una estratègia comunicativa participada i col·laborativa amb totes les associacions que han organitzat activitats a l’Associa’t. Això ha permès obtenir molts continguts i interacció a través de les xarxes socials de l’esdeveniment. El Hashtag #associatfesta va ser trending tòpic a Barcelona durant diferents moments del cap de setmana.

Recuperar les millors imatges i vídeos de les diferents activitats realitzades durant l’Associa’t a la festa a les xarxes socials de l’esdeveniment:

Skip to content