Associa’t a la festa! Per la Mercè, 200 activitats associatives a Pl. Catalunya!

 2017-09-14

Un any més, les associacions de la ciutat també tornaran a ser protagonistes de les Festes de la Mercè. Els dies 23, 24 i 25 de setembre se celebrarà la 2a edició de l’Associa’t a la festa, una proposta pensada per tal que les associacions comparteixin tot el que són i el que fan amb el conjunt de la ciutadania de manera festiva, a través de propostes participatives, singulars i creatives, organitzades per les pròpies entitats.

En total es realitzaran prop de 200 activitats coproduïdes per 180 associacions de la ciutat. Aquestes activitats s’estructuraran en els següents 8 àmbits:

– Associa’t a l’espectacle: Dos escenaris per a  propostes escèniques de diverses disciplines i diferents formats: actuacions musicals, gòspel, danses, balls tradicionals, teatre, etc.

– Associa’t a la creació: Tallers visuals i creatius per a totes les edats: manualitats, massatges, animació, jocs educatius, gimcanes, entrenament personal, ràdio, photocalls, medi ambient, dibuix, drets humans, etc.

– Associa’t infantil: Activitats infantils i familiars de tota mena: jocs tradicionals, criança, rondallaires, pintacares, titelles i una ludoteca per a la petita infància.

– Associa’t a l’educació no sexista: Rondallaires teatrals, jocs col·laboratius i dinàmiques interactives per una educació no sexista.

– Associa’t a l’art urbà: Diversos murals per tal que la ciutadania i les associacions puguin expressar-se artísticament i es construeixin missatges col·lectius de manera participativa.

– Associa’t per les persones refugiades: Tallers de sensibilització, fòrums, exposicions, simulacions de campaments de refugiats i de rutes migratòries, etc. Amb l’objectiu de trencar  estereotips i exposar la realitat de qui ha hagut de fugir de casa seva.

– Associa’t a les rodes: Un espai per viurem en primera persona les dificultats que pateixen les persones que tenen reduïda la mobilitat a causa de les barreres físiques, socials i de comunicació.

– Associa’t a millor adopta: Espai de foment de l’adopció i la tinença responsable d’animals, de la mà€ del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona i les entitats de protecció dels animals amb refugi.

El programa complet amb totes les activitats i horaris es pot consultar a la pàgina web de l’esdeveniment: www.associat.barcelona. També podeu veure el vídeo promocional de l'Associa't 2017

Enguany, a més, al centre de la plaça tornarà a haver-hi un espai per fer un cafè, prendre un refresc o tastar productes de comerç just. Ben a prop també s’instal·larà una zona per tal que les entitats puguin comunicar en tems real i generar continguts a través d’un plató de vídeo participatiu on tothom podrà dir-hi la seva. També es podran consultar les publicacions de les entitats de la ciutat, un mapa virtual de les entitats de Barcelona i participar en un mural on tothom podrà penjar-hi missatges relacionats amb els Drets Humans. D’altra banda, el 23 de setembre, de les 10 a les 20 s’instal·larà al lateral de la Ronda Universitat un bus per donar sang.

 

Com seguir l’Associa’t?

Per aquesta segona edició s’ha potenciat l’estratègia de comunicació participada amb les entitats participants que ja es va posar en marxa l’any passat. A més de la pàgina web associat.barcelona on s’hi pot trobar tota la informació sobre el programa d’activitats, es podrà fer seguiment permanent del que passi a la plaça durant els 3 dies a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb vídeos en directe, entrevistes, imatges i molts més continguts. Només caldrà seguir el compte @associatfesta i l’etiqueta #associat17

 

Skip to content