Associa’t a la Festa 2017: termini per proposar activitats ampliat fins el 8 de maig!

 2017-03-24

Els propers dies 23, 24 i 25 de setembre, en el marc de les Festes de la Mercè, se celebrarà la segona edició de l’Associa’t a la Festa. Aquesta proposta, que l’any passat prenia el relleu a la Mostra d’Associacions de Barcelona, pretén aprofitar la festa major de la ciutat per concentrar durant uns dies l’energia associativa barcelonina en un espai neuràlgic com és la Plaça de Catalunya.

En aquesta segona edició, l’Associa’t manté la mateixa filosofia. L’objectiu és obrir la plaça a les associacions per tal que puguin realitzar-hi activitats auto-organitzades i obertes a la participació de tota la ciutadania. Com en la primera edició, i donat que la iniciativa s’emmarca en les Festes de la Mercè, es prioritzaran aquelles propostes que tinguin un caràcter lúdic, festiu i participatiu (tallers, jocs, actuacions, gimcanes, accions d’animació, etc…).

El passat dimecres 29 de març es va obrir el termini per tal que qualsevol associació de la ciutat pugui proposar activitats per realitzar en el marc de l’Associa’t a la Festa. El formulari estarà disponible a www.associat.barcelona fins el proper 8 de maig. Per a qualsevol dubte o problema a l'hora de realitzar el formulari podeu contactar amb l'organització a través del correu associat@associat.barcelona.

 

Recursos per pensar l’activitat

Participar a l’Associa’t és una bona oportunitat per donar a conèixer l’associació a través d’activitats visuals, lúdiques i participatives. Per tal d’aprofitar-la és important pensar bé la proposta que es realitzarà i fer-ne una bona planificació.

Des de Torre Jussana estem preparant iniciatives per ajudar a les entitats de la ciutat a concebre aquestes activitats i a planificar-les per tal que tinguin un bon funcionament i siguin útils per donar-se a conèixer.  Ben aviat informarem de les propostes que oferim des del centre amb aquest objectiu.

De moment, recopilem dos recursos elaborats per a l’edició de l’any passat sobre com pensar i planificar l’activitat de manera estratègica:

Pensant propostes per a l'Associa't a la Festa? (1): Passos a seguir per fer un bon disseny d'activitats

Pensant propostes per a l'Associa't a la festa? (2): 5 idees que us poden ajudar

 

La primera edició de l’Associa’t, tot un èxit

La primera edició de l’Associa’t a la festa, celebrada els dies 24 i 25 de setembre del 2016, va ser tot un èxit. S’hi van realitzar més de 200 activitats organitzades per associacions de la ciutat i es calcula que, en total, hi van participar unes 120.000 persones. En la següent notícia hi trobareu un resum de tot el que va passar durant els dos dies a la plaça:

Associa't a la festa: Prop de 120.000 ciutadans participen en 200 activitats organitzades per associacions BCN

Les associacions que van participar en la primera edició van valorar molt positivament la proposta. L’Associa’t va ser valorat amb una nota global d’un 3,97 sobre 5. A www.associat.barcelona hi podeu trobar l’informe complet de valoració. També podreu veure-hi el recull fotogràfic i els diferents vídeos elaborats durant la realització de les activitats.

Ves al contingut