Associació o cooperativa: Guia per a projectes col·lectius que busquen el seu camí

 2018-11-15

Torre Jussana i Coòpolis hem tornat a unir esforços. En aquest cas per editar conjuntament el tríptic "Associació o cooperativa. Guia per a projectes col·lectius que busquen el seu camí"

Aquest material té per objectiu donar tota la informació i les indicacions necessàries perquè cada projecte col·lectiu, sense ànim de lucre, amb vocació de funcionament democràtic i voluntat de transformació social, elements comuns en associacions i cooperatives, pugui decidir quina forma jurídica li és més apropiada.

Per aconseguir-ho, en el tríptic hi trobareu un quadre comparatiu en el qual s'exposen les diferències entre associacions i cooperatives pel que fa a qüestions bàsiques com la seva definició, el nombre de persones necessàries per fer la constitució, el capital social mínim, els òrgans de govern o les obligacions fiscals i comptables, entre altres qüestions.

A més, al desplegar el tríptic hi trobareu un mapa en el qual, responent a diverses preguntes clau, podreu trobar quin és el camí més adequat per al vostre projecte: l'associatiu o el cooperatiu. També hi trobareu un resum dels elements principals que defineixen ambdues formes jurídiques i un directori de serveis especialitzats en la constitució i la millora d'associacions i cooperatives que podeu trobar a Barcelona.

El tríptic ja es pot descarregar en PDF i pròximament el tindrem imprès a les seus de Torre Jussana i de Coòpolis, a més d'™altres espais de suport per a aquests tipus de projectes existents a la ciutat, com el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya o Barcelona Activa. També serà  un dels principals recursos que es donaran en les properes xerrades que organitzem periòdicament ambdós serveis i que porten per títol "Projecte col·lectiu: Associació i/o cooperativa?

Skip to content