Arriben els pressupostos participatius a BCN: una oportunitat per presentar propostes d’inversió per a l’entorn

 2020-02-05

Els pressupostos participatius arriben a Barcelona. Per primera vegada l'Ajuntament proposa un exercici de democràcia directa per tal que les veïnes i veïns de la ciutat decideixin a què es dedicarà una part del pressupost municipal: 75 milions d'euros.

S'han previst dues opcions de participació:

– Presentant projectes: que han de ser d'inversió i perdurables en el temps. Exemples: la construcció d'equipaments de dimensions reduïdes com pistes esportives o punts verds, o millores en equipaments existents, en l'espai públic, en parcs o zones verdes o en les infraestructures. Debats i presentació de projectes: del 3 de febrer al 27 de març.

– Escollint entre els projectes presentats: Les persones majors de 16 anys empadronades a Barcelona podran donar suport i votar les propostes del districte en el que estan empadronades i d'un altre a escollir. Termini de votació: del 26 de maig al 7 de juny.

Entre ambdues fases es realitzarà un procés de priorització que es durà a terme del 20 al 30 d'abril.

La participació es realitzarà de manera virtual i presencial. Per una banda a través de la plataforma en línia decidim.barcelona es podran presentar les propostes d'inversió i seguir l'evolució dels projectes presentats.

Paral·lelament també es realitzaran debats i presentacions de projectes presencials a cada districte.

Tota la informació actualitzada estarà disponible a decidim.barcelona.

Un cop més, les associacions i col·lectius sense ànim de lucre de la ciutat teniu molt a dir-hi. Especialment en aquesta primera fase de presentació de projectes, ja que és el moment per posar sobre la taula les vostres propostes concretes d'inversió per millorar els barris i districtes. És, doncs, una oportunitat per fer com a entitat aquelles propostes que tingueu en ment per millorar l'entorn on actueu.

Us animem a presentar projectes en aquesta primera fase i, posteriorment, a participar en les votacions que es faran entre el 26 de maig i el 7 de juny. 

Skip to content