Arriba l’Associa’t a la festa! Una gran mostra de l’energia associativa

 2016-09-15

Arriben les festes de la Mercè i, un any més, les associacions tindran un paper important en moltes de les propostes i activitats de festa major que es realitzaran a la ciutat. N’hi haurà una, però, en les que les #associacions tindran un protagonisme total. Es tracta de l’Associa’t a la festa que es realitzarà els dies 24 i 25 de setembre a la plaça Catalunya i que oferirà a tota la ciutadania més de 200 activitats associatives per a tots els gustos i edats.

Tota la informació i programa complet de l’Associa’t a la festa a www.associat.barcelona. Mireu el vídeo promocional a Youtube.

L’Associa’t a la festa pren el relleu de la tradicional Mostra d’Associacions de Barcelona. Enguany s'aposta per una proposta més activa, en la qual més de 200 associacions de la ciutat organitzaran activitats obertes a la participació de la ciutadania en diversos escenaris, carpes i espais instal·lats a la plaça. Seran propostes de caràcter lúdic, vivencial i participatiu, que permetran aprofitar la sinèrgia de la Mercè per fer arribar l'energia comunitària, creadora i transformadora de les associacions al major nombre possible de persones.

Serà, per tant, una iniciativa coorganitzada amb les associacions. Una proposta que vol ser popular lúdica, festiva, sana, cívica, comunitària, col·lectiva i reivindicativa, en el marc de la Festa Major de la ciutat.

 

Els diferents espais

Per tal de dur a terme totes les activitats a la plaça s'hi podrà trobar diversos espais i instal·lacions. Per una banda es construiran tres escenaris que acolliran propostes escèniques de diverses disciplines i en diferents formats. També s’instal·laran tres espais de tallers amb propostes especialment dedicades als més petits i a les famílies i amb una ludoteca per a la petita infància. L’Associa’t a l’art urbà oferirà 6 espais murals dedicats a la lliure expressió artística de la ciutadania i de les associacions. També hi hauran espais oberts on s’hi realitzaran activitats de tot tipus: música, dansa, teatre, conta-contes, gimcanes, tallers, jocs infantils i familiars, arts plàstiques, accions de creació col·laborativa, observacions solars, etc. I L’Associa’t a la Rosa dels Vents oferirà una Cafeteria de Comerç just al bell mig de la plaça per poder fer-hi un recés i tastar productes de comerç just. Serà, també, un espai de trobada, de conversa, de debat, de realització de xerradesn i de difusió i comunicació de tot allò que passi a la plaça.

Menció a part mereix l’Associa’t a la ràdio, des del qual 10 emissores associatives de la ciutat emetran 15 hores de ràdio en directe sobre associacionisme, amb entrevistes a entitats, actuacions, debats temàtics i connexions per conèixer què està passant a la plaça en cada moment.

També hi seran presents projectes municipals com “BCN antimasclista: Còmics contra el sexisme” del Departament de Feminismes i LGTBI i “Millor adopta!” del Departament de Gestió i Protecció dels Animals, amb xerrades participatives i desfilades d’animals en adopció a les 12h i a les 18h, entre d’altres propostes.

 

 

Seguiu a l’Associa’t a la festa a les xarxes i en directe

Les xarxes socials són un dels elements protagonistes de la comunicació de l’Associa’t a la festa. Per tal d’aconseguir arribar a tota la ciutadania s’ha apostat per una comunicació conjunta i col·laborativa amb les associacions participants. Estigueu el dia de tot el que es prepara per l?Associa’t a:

Twitter: @associatfesta

Facebook: @associatfesta

Instagram: @associatfesta

D’altra banda, a la pàgina web també hi haurà un espai per seguir l’Associa’t en directe a través de streamings de programes de ràdio i de retransmissions a través de Periscope i Facebook live d’activitats que s’estiguin realitzant en cada moment i d’entrevistes amb persones i associacions participants.

Skip to content