Arriba la Trobada d’Energies Comunitàries. Encara podeu inscriure-us-hi!

 2016-10-27

Del 10 al 12 de novembre se celebrarà al Centre Cívic de Navas la primera Trobada de les Energies Comunitàries.

Seran tres dies de tallers, debats, intercanvis d’experiències, formacions, espais de creació i activitats diverses a l’entorn de l’acció comunitària i amb l’objectiu de reconèixer-la, celebrar-la i multiplicar-la.

A la web del projecte es pot consultar el programa complet i encara es pot realitzar la inscripció per a cadascuna de les activitats.

Aquesta iniciativa s’adreça a totes les parts que intervenen en l’acció comunitària que es desenvolupa a la ciutat. L’objectiu és implicar-les en la definició, el disseny i la realització de les diferents activitats i propostes pensades per fomentar la innovació i la creació en matèria comunitària, així com el seu reconeixement. 

Les associacions són, també, agents clau en la dinamització comunitària de qualsevol dels territoris de la ciutat. Serà un bon moment, doncs, per posar en valor aquest paper i per incidir i aportar el valor afegit associatiu en la construcció de noves maneres d’enfocar l’acció comunitària. Per aquest motiu, des de Torre Jussana animem a totes les associacions a participar-hi iper treballar en la construcció comunitària conjuntament amb la resta d'agents implicats. 

El projecte d’Energies Comunitàries està coproduït entre la Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona i diverses experiències comunitàries de la ciutat. 

 

A qui s’adreça?

  • A associacions i altres entitats o grups informals
  • A professionals implicats i promotors d’acció comunitària
  • A activistes, voluntaris, veïns i veïnes organitzades…
  • A serveis i equipaments
  • A xarxes i mercats  d’intercanvi, horts comunitaris, grups de consum, grups i xarxes de criança i educació lliure
  • A plans comunitaris
  • A cooperatives

 

Els continguts

El concepte d’energies comunitàries fa referència a projectes (accions), processos (tipologies de relacions entre agents comunitaris) i sistemes (processos consolidats i aplicats) comunitaris.

Per tal d’aprofundir i generar creació i innovació a l’entorn d’aquests tres elements en el marc de la trobada s'oferiran propostes relacionades amb la promoció de l’economia social i solidària des dels barris, la recerca compartida de solucions i de noves estratègies per al desenvolupament exitós de projectes, tallers i accions de creació artística i cultural per a l’apoderament de persones i col·lectius, un taller i espai de relació a l’entorn de la participació institucional transformadora, un intercanvi d’experiències sobre l’educació en comunitat o un taller formatiu sobre comunicació comunitària.

 

Més informació

Al web energiescomunitaries.barcelona trobareu tota la informació sobre les jornades i sobre el projecte d’energies comunitàries.

També podeu subscriure-us al butlletí electrònic del projecte per estar al dia de tota la informació i les propostes relacionades amb les energies comunitàries de la ciutat.

Skip to content