Arriba la Setmana del Voluntariat Ambiental

 2015-05-28

Del 30 de maig al 7 de juny se celebrarà la tercera edició de la Setmana del Voluntariat Ambiental, organitzada per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. Es tracta d’una proposta pensada donar a conèixer aquest tipus de voluntariat, reconèixer a les persones voluntàries la tasca que realitzen i donar visibilitat a les entitats que les acullen.

Durant els 9 dies de durada de la Setmana es realitzaran més de 70 activitats de voluntariat mediambiental, organitzades per entitats d’arreu de Catalunya. Es tracta d’activitats de tot tipus: Des d’iniciatives de conservació del medi a activitats de sensibilització sobre alguna problemàtica ambiental. Totes les propostes estan obertes a la participació de la ciutadania.

Entre les activitats que es proposen a Barcelona hi podem trobar formacions de voluntariat ambiental que es realitzaran a la Serra de Collserola, una campanya contra una planta invasora a Vallvidrera, una exposició de bones pràctiques, la presentació del Projecte Boscos de Muntanya o una taula rodona sobre la tasca dels i les voluntaris/es ambientals avui en dia, entre d’altres propostes per a tots els gustos.   

Web de la Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya

5 de juny: Dia Internacional del Medi Ambient   

D’altra banda, coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient, el divendres 5 de juny es realitzarà la Festa del Voluntariat Ambiental al Centre Cívic Can Deu de Barcelona. La festa combinarà propostes formatives amb d’altres de caràcter més lúdic. Començarà a les 15 h amb dos tallers sobre coordinació del voluntariat i comunicació externa per a entitats. (Cal realitzar inscripció a lasetmana@xvac.cat) Seguidament es realitzarà la conferència “Què fa possible el voluntariat ambiental”. A partir de les 17:30 h, s’oferiran activitats per a infants, mostra d’entitats i una consultoria ambiental exprés a la Pl. Concòrdia. A les 19:30 h es realitzarà un concert que tancarà la jornada.

Web de la Festa del Voluntariat Ambiental

Les edicions anteriors

Durant la primera edició de la Setmana del Voluntariat Ambiental, celebrada el 2013, es van realitzar 55 activitats organitzades per 36 entitats. L’any següent, el 2014, van ser 57 les activitats de voluntariat realitzades, organitzades per una quarantena d’organitzacions. Us recuperem els vídeos que resumeixen les dues edicions anteriors.

Skip to content