Arrels Fundació i Carmel Amunt, entitats guardonades en la 14a edició del Premi Barcelona Associacions

 2015-03-24

Aquests guardons, convocats anualment per l'Ajuntament de Barcelona i el Consell Municipal d'Associacions de Barcelona (CMAB) premien les bones pràctiques de les entitats de la ciutat pel que fa a foment de la participació ciutadana i de l'associacionisme. Enguany se centraven en projectes de reforç de les estructures de funcionament democràtic de les organitzacions i en l'impuls de processos participatius interns. L'acte es va celebrar el passat 23 de març al Saló de Cent, presidit per l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Arrels Fundació: Implicant les persones usuàries en els òrgans de govern de l'entitat

El jurat d'aquesta edició va acordar entregar el 1r Premi al projecte de participació d' Arrels Fundació per la seva contribució en l'apoderament de les persones sense llar i en el seu procés de recuperació i per fomentar que siguin protagonistes i responsables del projecte col·lectiu de la pròpia entitat, participant en la presa de decisions i formant part dels òrgans de govern de la Fundació.

Carmel Amunt: treballant en xarxa amb els veïns i veïnes per la salut comunitària

El segon premi ha estat concedit al projecte La Lita i els determinants socials de la salut, de l'associació Carmel Amunt. La Lita és un personatge basat en la figura d'una veïna del barri. Aquest personatge protagonitza 7 contes que expliquen, a partir de la història del Carmel, les principals malalties que es produeixen en el territori i la seva relació amb els factors socials que les determinen. El jurat va valorar el treball en xarxa amb el veïnat del barri del Carmel per a la realització d'aquest projecte de salut comunitària, la participació dels veïns i veïnes en la diagnosi, la definició de la publicació, del personatge i dels textos, i la repercussió social del premi en la comunitat del Carmel.

En l'acte també s s'ha lliurat a cada assistent un exemplar del Pla de Suport a les Associacions aprovat el passat 17 de març en la Comissió de Presidència i Règim Interior.

L'acte va ser presidit per l'alcalde, Xavier Trias, que va felicitar de manera especial a les entitats guardonades, va destacar la "gran qualitat dels 13 projectes que optaven als guardons en aquesta edició" i va recordar que "Barcelona ha aconseguit molts dels seus èxits gràcies a l'ajut d'una societat civil organitzada en entitats i associacions". L'alcalde estava acompanyat pel primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, pel Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, i pel vicepresident del CMAB, Enric Francés.

Skip to content