Agenda de propostes d’interès associatiu per al mes de desembre

 2015-11-25

El mes de desembre està ple de dates assenyalades, també per al món associatiu. Tot seguit us recordem alguns dels esdeveniments d’especial rellevància en què les associacions de la ciutat en seran protagonistes o que considerem d’especial interès per al sector.

 

1 de Desembre : Dia Mundial de la Sida i #GivingTuesday

Com cada any, el Comitè 1er de Desembre i les 24 entitats que en són membres organitzen diversos actes per commemorar el Dia Mundial de la lluita contra la Sida, d’entre els que destaca la Mostra d’Entitats que realitzaran a la Plaça Sant Jaume de Barcelona de 9h a 19h. En els seus estands s’hi faran diverses activitats de sensibilització. Serà, doncs, una bona oportunitat per conèixer la tasca d’aquestes associacions. 

El mateix dia se celebrarà arreu del món  una nova edició del #GivingTuesday, una campanya internacional que té com a objectiu fomentar les donacions a organitzacions no lucratives i grups informals que realitzen projectes solidaris. Enguany se celebra per primer cop a Catalunya, promoguda per 19 entitats. A través de la pàgina web www.givingtuesday.cat  i per Twitter (@GivingTuesCAT) es donen a conèixer els projectes d’organitzacions no lucratives que necessiten donacions econòmiques, persones que vulguin realitzar voluntariat o col·laboracions amb empreses.

 

Dia Internacional del Voluntariat

En motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre, el Departament de Benestar Social i Família organitza per al proper 3 de desembre a les 18:30 h (Sala Endesa, Avinguda de Vilanova, 12-14) un acte de reconeixement a les persones voluntàries i les entitats de voluntariat que, de manera constant, aporten el seu temps i entusiasme per millorar el seu entorn. L’acte compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), la Federació d’Entitats de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR).

Per assistir-hi cal omplir aquest formulari.

 

Entrega de Premis de districte : Sant Andreu, Sants – Montjuïc i Horta – Guinardó

El mes de desembre és, també, un bon moment per al reconeixement de la tasca que realitzen les associacions per part dels districtes de la ciutat. Els premis que aquest mes atorgaran els districtes de Sant Andreu i de Sants-Montjuïc tenen com a objectiu reconèixer públicament aquelles persones, entitats o institucions que hagin destacat pel seu esforç i dedicació en activitats d’interès públic o d’especial rellevància, que hagin aportat un impuls comunitari, o bé que hagin fet una aportació innovadora a la vida ciutadana del districte.

El Districte de Sant Andreu lliurarà el Premi el proper 8 de desembre a les 13h (Plaça Comerç) en el marc de la Festa Major del barri de Sant Andreu. Consulteu, també, el programa de les festes, amb molta presència d’activitats de les associacions del barri.

El Districte d’Horta – Guinardó farà l’acte d’entrega de la 29a edició dels Premis el dia 10 de desembre, a les 19h, a l’Hotel Alimara (c. Berruguete, 126).

I a Sants-Montjuïc es lliurarà la 24a edició dels guardons el proper 18 de desembre, a les 18:30 h, a la Sala de Plens de la seu del districte (c. de la Creu Coberta, 104).

 

Entrega de Premis Associatius: Consell de la Joventut de Barcelona i Federació d’Ateneus de Catalunya.

El proper 11 de desembre, a les 21 h, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) farà l’acte de lliurament del Premis BarnaJove 2015, uns guardons que tenen la intenció de fomentar el treball associatiu de les entitats juvenils i valorar la tasca que desenvolupen. L’acte tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) en el marc d’una festa que s’allargarà fins els volts de la mitjanit.

La setmana següent és el torn dels Premis Ateneus , que organitza per 26è any la Federació d’Ateneus de Catalunya. Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural. Enguany, l’acte de lliurament dels premis es realitzarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n ) el 16 de desembre, a les 18h.

 

I Fira de Consum Responsable

Recordeu la Fira de Nadal d’Economia Social que s'ha realitzat en els darrers anys als Jardinets de Gràcia? Enguany, la I Fira de Consum Responsable en recull el seu testimoni. Es realitzarà a la Plaça Catalunya, entre el 19 de desembre i el 4 de gener, amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania de Barcelona l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que permeten practicar un consum responsable i de proximitat i que, a la vegada, fan possible una economia realment social i solidària. Seran diverses les entitats que podran difondre la seva tasca en aquest espai i sota aquests paràmetres socials i solidaris. En breu trobareu més informació en el següent enllaç.


Skip to content