Agenda de propostes d’interès associatiu per al mes de desembre

 2016-11-29

El mes de desembre està ple de dates assenyalades, també per al món associatiu. Tot seguit us recordem alguns dels esdeveniments d’especial rellevància en els quals les associacions de la ciutat en seran protagonistes o que considerem d’especial interès per al sector.

 

Dia Internacional del Voluntariat

En motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre, el Departament de Treball, Afers Socials i Família organitza per al proper 1 de desembre a les 18.30 h l’acte de celebració, que té per objectiu fer un reconeixement a les persones voluntàries i les entitats de voluntariat que de manera constant aporten el seu temps i entusiasme per millorar el seu entorn. Enguany, i per la celebració del 5è aniversari de l’Oficina de Voluntariat de Sant Cugat del Vallés, l’acte se celebrarà en el Monestir d’aquest municipi (Claustre del Monestir s/n – Sant Cugat del Vallès).

Durant l’acte, es donarà a conèixer el projecte guanyador del Premi Voluntariat 2016, la Fundació Comtal  explicarà el projecte implementat en tant que entitat guanyadora de l’edició anterior, i també tindrà una presència rellevant l’associació Proactiva Open Arms .

Prèviament a l’inici de l’acte institucional (previst per a les 18.30h) qui hi estigui interessat/da podrà fer una visita guiada gratuïta de 30’ per conèixer el claustre del Monestir. No us perdeu aquesta oportunitat!

Per assistir-hi a l’acte cal omplir aquest formulari.

 

Jornada “Business with social value”

El proper 1 de desembre se celebra el Business with Social Value (Palau de Congressos de Catalunya, Avinguda Diagonal, 661-671), un esdeveniment pensat per posar en contacte empreses del sector social amb companyies mercantils i amb d'altres agents, com ara associacions i cooperatives, per tal de generar sinèrgies i relacions que explotin la Responsabilitat Social Corporativa.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç, i inscriure-us-hi de manera gratuïta a través del correu electrònic info@businesswithsocialvalue.org.

 

Seminari On-line “10 tendències emergents en la comunicació digital i la captació de fons”

El proper 6 de desembre, a les 15 h de Barcelona, es durà a terme el seminari on-line sobre comunicació digital i captació de fons que organitza ONGood, una plataforma d’Organitzacions No Governamentals que es van unir per a la gestió a internet dels dominis .ngo i .ong. A la vegada, també fan diverses accions de formació i reflexió, on exposen els seus coneixements sobre l’àmbit d’internet i les noves tecnologies.

En aquest webvinar s’hi tractaran diversos temes com ara la captació de fons via mòbil o l’internet de les coses aplicades a les entitats sense ànim de lucre.

La inscripció és gratuïta a través d’aquest formulari. Recordem que el seminari es realitzarà en anglès.

 

Presentació de l'inventari de la Reforma Horària per entitats

El proper dijous 15 de desembre el Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) i el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta organitzen la presentació de l'Inventari de la Reforma Horària per entitats. Anirà a càrrec de Fabian Mohedano, promotor de la iniciativa per a la reforma horària.

L’Inventari de la Reforma Horària és un mètode adreçat tant a empreses com a entitats que ofereix, pas a pas, una pauta per portar a terme un autodiagnòstic de l’organització en relació amb els seus horaris, la gestió i els usos del temps de tots els agents implicats.

Es realitzarà a les Cotxeres de Sants a les 18 h. Més informació.

 

II Fira de Consum Responsable

Entre el 17 de desembre i el 4 de gener  se celebrarà la II Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidaria) a la Plaça Catalunya, on hi podreu trobar productes de tota mena: alimentació, roba, cultura i coneixement, formació, comunicació i informació crítica, lleure i turisme responsable, finances i assegurances ètiques i cooperatives, salut, energia i telefonia responsable…

Hi haurà, a més, una programació d’activitats vinculades al món del consum responsable, algunes de les quals organitzades per les mateixes entitats.

D’altra banda, durant les festes de nadal  moltes entitats de la ciutat realitzen activitats relacionades amb la aquestes dates, com per exemple pessebres vivents o representacions de Els Pastorets. Podeu estar al cas de les diferents propostes a través de les següents webs: www.pessebresvivents.cat i www.pastoretsdecatalunya.cat.

 

Entrega de Premis Associatius: Federació d’Ateneus de Catalunya i Consell de la Joventut de Barcelona

El 14 de desembre de 2016, a les 19 h es farà l’acte de lliurament dels Premis Ateneus , que organitza per 27è any la Federació d’Ateneus de Catalunya. Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural. Enguany, l’acte de lliurament dels premis es realitzarà a Sala Comillas del Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes s/n).   

Dos dies després, el divendres 16 de desembre el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) farà l’acte de lliurament del Premis BarnaJove 2016, uns guardons pensats per fomentar el treball associatiu de les entitats juvenils i valorar la tasca que desenvolupen. L’acte tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190-192) en el marc d’una festa que s’allargarà fins els volts de la mitjanit.

Skip to content