Accions formatives per a la millora associativa? Sí! La #TJFormació de primavera té inscripcions obertes!

 2022-04-25

Nova programació de formacions de primavera de Torre Jussana (de maig a juny) ofereix 12 propostes gratuïtes, especialitzades i dissenyades per ajudar a les associacions a millorar el seu funcionament. Va especialment dirigida a les juntes directives, persones associades i equips tècnics amb l’objectiu de millorar els àmbits clau per al bon funcionament d’una associació.

Aquests cursos, tallers i xerrades que proposem permeten realitzar itineraris temàtics sobre qüestions importants d’àmbits com la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació, la comunicació o la governança i acció comunitària de les associacions.

Consulteu tots els cursos i accediu al formulari d’inscripció per a cadascun d’ells des d’aquesta pàgina.

Les principals novetats d’aquesta primavera!

Les novetats que oferim en aquesta nova oferta formativa són:

  • Enfortiu l’acció comunitària de la vostra associació: en aquest curs compartireu imaginaris i conceptes al voltant de l’acció comunitària, reflexionareu sobre les pròpies pràctiques i us oferirem eines pràctiques per enfortir la vostra organització i l’impacte d’allò que feu.

  • Governança democràtica i participativa: en aquesta formació aprofundirem en la gestió democràtica -o participativa-, un tret singular de les entitats socials que cal posar més en pràctica. Revisant els seus models de governança i organització, les organitzacions afavoreixen el coneixement i la intel·ligència col·lectiva i poden posar-lo al servei de les persones i del projecte compartit.

  • Interculturalitat i gestió de la diversitat religiosa a les entitats: de què parlem quan diem interculturalitat? I pluralisme religiós? Es pot comunicar sense discriminar? Tenim present la diversitat de creences al barri o àmbit d’acció? Per on comencem? Aquesta formació pretén obrir un espai pràctic i de reflexió sobre la perspectiva intercultural aplicada a la comunicació i també de la gestió del pluralisme religiós en el si de les mateixes entitats.

Formacions renovades

En aquest trimestre presentem un parell de formacions amb continguts i metodologies renovades.

  • Introducció a la captació de fons europeus, ara de la mà de B link. En aquest curs coneixereu les diferents oportunitats de finançament de la Unió Europea i aprendreu a elaborar una estratègia de participació en projectes europeus.

  • Com facilitar el relleu de les juntes directives? A partir d’un enfocament pràctic, el taller treballarà com incorporar noves persones a les juntes directives de les associacions, per garantir el bon funcionament i continuïtat d’aquestes.

Què més trobareu?

Formacions, tallers i xerrades que donen continuïtat als itineraris que s’ofereixen periòdicament. Com:

Seguim amb la intenció de descentralitzar les formacions i així poder apropar-nos als diferents barris. I, com sempre, tota la nostra formació és oberta a les entitats de la ciutat que hi vulguin participar i es comprometin a fer-ho.

Us recordem que oferim formació a mida per federacions, coordinadores i taules sectorials que vulguin oferir un cop de mà a les seves entitats. Per sol·licitar el servei només cal que contacteu amb l’Àrea de Formació del centre (932 564 118, tjformacio@bcn.cat).

En què més us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de dur a terme la inscripció als cursos, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del telèfon 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@tjussana.cat.

També teniu, a la vostra disposició, el servei d’assessoraments i acompanyaments per poder complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Skip to content