9 i 10 de maig: una oportunitat per reflexionar sobre la transformació comunitària de les ciutats

 2022-04-25

El 9 i 10 de maig se celebren les II Jornades d’Acció Comunitària al Born – Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial, 12). Les jornades tenen l’objectiu de propiciar un diàleg obert entre experiències encetades a Barcelona que es construeixen sobre el treball comunitari als barris. També es comptarà amb altres reflexions i pràctiques d’arreu del món que puguin ser inspiradores i referents per a la construcció de noves polítiques públiques amb perspectiva comunitària.

A la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 hem d’afegir-hi reptes socials que ens demanen respostes urgents; només ens en sortirem amb propostes comunitàries, compartides i col·lectives. En aquestes jornades es pretén reflexionar i compartir experiències d’acció col·lectiva que han buscat fer front a aquests reptes socials.

Com a agents clau de l’acció comunitària, les entitats de la ciutat podreu trobar, al llarg d’aquests dos dies, continguts i experiències que us poden interessar per continuar treballant per la transformació social.

Podreu assistir a una de les tres ponències:

  • Ciutadania i comunitarisme. L’avenç cap a l’autarquia cultural i la degradació democràtica, amb P. Vallín

  • Resiliència comunitària: respostes col·lectives davant els reptes socials, amb V. Hurtubia

  • Reptes urbans i respostes comunitàries a l’AMB, amb R. Gomà

I participar en espais de treball sobre equipaments, atenció social, territori, moviments socials, democràcia, joves, organització i transformació social. També, en una taula rodona sobre “La transformació comunitària dels barris” i un plenari “Reptes urbans i respostes comunitàries a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

En aquests enllaços trobareu el programa complet i el formulari d’inscripció. Les sessions s’emetran en streaming (en aquest cas no cal inscripció) i uns dies abans es comunicarà quin serà l’enllaç de visualització en la web oficial de l’esdeveniment.

Si esteu interessats en els continguts de la I Jornada d’Acció Comunitària, que se celebrà l’any 2018, podeu consultar aquest enllaç.

Ves al contingut