600 anys dels Gegants de la Ciutat

 2023-02-03

L’any vinent es compliran 600 anys dels primers gegants coneguts a la ciutat. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat un ambiciós projecte multimèdia en format llibre i web. L’objectiu? Donar visibilitat, recordar i posar en valor la importància de les colles geganteres com a entitats vehiculadores de la societat i impulsores de la cultura popular.

Presentació del llibre: “Barcelona Gegantera”

El dimecres 8 de febrer, a 2 quarts de vuit del vespre, es farà la presentació del llibre “Barcelona Gegantera. Història d’un moviment social contemporani”, al pati de la Virreina. El llibre, escrit per Nico Alonso, descriu la història de les colles geganteres i de totes les peces d’imatgeria festiva que s’han anat construint al llarg dels segles.

Posada en marxa del web

Durant el mateix dia, s’activarà el web del projecte. Una obra enciclopèdica, impulsada pel servei de Cultura Popular, que fa un exhaustiu i rigorós procés documental en què presenta dades inèdites, en format vídeo i àudio, que reescriuen bona part de la història dels gegants de la nostra ciutat, des del 1424 fins avui.

Aquest espai multimèdia recull el testimoni de desenes de persones i entitats que, en els darrers cinquanta anys, han mantingut vives les festes dels diferents barris de la ciutat, així com vídeos i l’anàlisi coreogràfica dels balls de tots els gegants i gegantes de Barcelona, gràcies a la feina feta per l’Esbart Català de Dansaires dins del projecte de l’Inventari de Danses Vives.

Voleu conèixer quins actes commemoratius estan preparats per celebrar els 600 anys dels Gegants de la Ciutat?

Us esperem el dimecres vinent, a les 19.30, al pati de la Virreina. L’acte comptarà amb la presència de l’autor; Montserrat Garrich, de l’Esbart Català de Dansaires; Manuel Delgado, de l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà de la UB; i Rosa Navarro, de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Skip to content