5 propostes d’interès associatiu per aquest mes de maig

 2016-05-05

Ja tenim aquí el mes de maig i, amb ell, un munt d’activitats d’interès associatiu que es realitzen a la ciutat. Com cada mes, des de TJ us hem seleccionat algunes propostes en les que les associacions son les protagonistes o que poden ajudar-vos a millorar el vostre funcionament. Agafeu l’agenda!

 

 

  • Dues mostres de la riquesa associativa dels districtes: Nou Barris i Sants-Montjuïc

Els dies 7 i 8 de maig se celebrarà la 36ena edició de les jornades La Cultura va de Festa al Parc de la Guineueta , organitzades per la Coordinadora Cultural de 9 Barris. Hi participaran més de 50 associacions de tot el districte, que realitzaran diverses activitats culturals, esportives i culinàries. En definitiva, una molt bona ocasió per a conèixer el Districte de Nou Barris i les entitats que treballen per la justícia social a través de la seva acció cultural. Consulteu el programa

I d’una punta de la ciutat a l’altra. El dissabte 28 de maig el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta organitza la 15a edició del Firentitats, al Carrer de Sants i Creu Coberta (des de Plaça de Sants fins carrer Moianès) i altres carrers de l’entorn. Un munt d’associacions i d’altres col·lectius realitzaran activitats, explicaran els seus projectes i mostraran la riquesa comunitària d’aquests barris. Consulteu el programa.


  • 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat

El proper 20 de maig, de les 9 h a les 18 h, es durà a terme l’acte central del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat. Serà la culminació d’un procés organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha consistit en la realització de 17 trobades presencials arreu del territori català per debatre sobre els cinc eixos del congrés (vegeu els documents resultants). La jornada es durà a terme al CCCB i inclourà diverses conferències, així com la presentació del recull de propostes extretes del procés participatiu (programa). Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció a través del següent formulari.

D'altra banda, el web participa.gencat.cat de la Secretaria de Transparència i Govern Obert també ofereix la possibilitat de fer propostes i aportacions online.


  • #GR_Associacions a Trinitat Nova

Reserveu-vos el proper dissabte 21 de maig! És la data del proper #GR_Associacions que, aquest cop, es realitzarà al barri de la Trinitat Nova. En breu publicarem tota la informació de quines entitats es visitaran i el formulari per a inscriure-s’hi a la pàgina web d'aquest projecte de rutes associatives pels barris de la ciutat.


  • Setmana de la Natura

Del 27 de maig fins al 6 de juny es realitzarà la Setmana de la Natura, una iniciativa organitzada conjuntament per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Durant 10 dies es duran a terme més de 200 activitats arreu de Catalunya, algunes de les quals a Barcelona. La Setmana compta amb la implicació de més de 150 entitats ambientals. Serà, doncs, una bona ocasió per a conèixer les activitats d’aquestes organitzacions.

Consulteu totes les activitats que es realitzaran. Si sou una entitat i voleu proposar una activitat per a realitzar en el marc de la setmana encara esteu a temps de fer-ho a través d’aquest enllaç.


  • Jornades formatives

Cicle "Gestió de grups per entitats  – CRAJ

Del 10 al 19 de maig, el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) organitza un cicle formatiu sobre la importància de la gestió de les persones i dels grups en el sí de les associacions. Aquest curs, de quatre sessions, us permetrà conèixer teories i eines per intervenir i resoldre situacions de conflicte, així com aprofundir en les tècniques que milloren la comunicació assertiva entre les persones membres de la vostra associació i idees i dinàmiques per afavorir la participació.

Totes les sessions es realitzaran a l’Espai Jove Garcilaso. Programa del cicle i formulari d’inscripció.

 

Taula Rodona “Tres experiències de transformació digital en les organitzacions no lucratives” – Institut d’Innovació Social d’ESADE

El proper dimecres 18 de maig l’Institut d’Innovació Social d’ESADE organitza aquesta jornada per reflexionar sobre l’impacte de les noves tecnologies en la visualització de les organitzacions no lucratives i la millora de la comunicació interna. L’acte, que es durà a terme a les 18 h al Caixa Fòrum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8), comptarà amb la participació de representants de la Fundació Arrels, Save the Children i GreenPeace, que exposaran les seves experiències i reflexions.

Programa i formulari d’inscripció

 

Jornada "Com dinamitzar la participació interna a les entitats"

El dijous 12 de maig, de 12 a 14 h, el Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència i el Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya, organitzen unes jornades sobre la dinamització de la participació interna a les entitats. Es realitzaran a la seu del Departament (Via Laietana, 14 Barcelona) i pretenen donar visibilitat als projectes de suport en l’àmbit de la participació interna de les entitats duts a terme per aquest òrgan. Comptaran amb la participació de diverses entitats de Barcelona, com ara la Federació ECOM, els Lluïsos d'Horta o el Col·legi de Geòlegs de Catalunya.

Cal inscripció prèvia abans del dia 10 de maig de 2016, a l’adreça electrònica qualitatdemocratica.governacio@gencat.cat o bé al telèfon 936 347 414 Consulteu el programa.

 

Webinar internacional sobre microfinançament 

I acabem amb una proposta d’àmbit internacional. El proper dimarts 31 de maig, les organitzacions nordamericanes OnGood i Nonprofit Tech for nonprofits organitzen un webinar (seminari on-line) sobre eines per a recaptar donacions digitalment. Es realitzarà des de Nova York a les 18 h (hora de Barcelona). És una molt bona oportunitat per a conèixer què funciona i què no en el món del micromecenatge a nivell internacional

Trobareu més informació en el següent enllaç.

Skip to content