5 propostes d’interès associatiu per aquest mes de febrer

 2016-01-28

El mes de febrer d’aquest any és un mes molt especial. No només perquè té 29 dies, sinó també perquè està farcit de propostes i actes protagonitzats per associacions de la ciutat o que considerem que són d’especial interès per al sector. Tot seguit us n'apuntem 5. Agafeu l’agenda!

  • Trobada amb l’Alcaldessa

L’1 de febrer es convida a les associacions de la ciutat a una trobada amb l’alcaldessa Ada Colau i la Regidoria de Participació i Districtes per encetar el procés participatiu per l'elaboració del PAM (Pla d’Actuació Municipal) i dels PADs (Plans d’Actuació dels Districtes) . La trobada es realitzarà a l’Auditori de Sant Martí (Plaça Angeleta Ferrer, 2 08020 Barcelona), a les 18:30 h. Per assistir-hi cal inscriure’s a través del següent formulari.

 

  • Debat obert: Participació veïnal a Barcelona

El dia 2 de febrer l’associació Parlament Ciutadà i el diari digital Districte 11 organitzen un debat obert sobre la participació veïnal a Barcelona, els processos participatius i les decisions vinculants. Hi intervindran Gala Pin, regidora de Participació i Districtes de l’Ajuntament de Barcelona, Itziar González, ex-regidora de l’Ajuntament de Barcelona i membre de Parlament Ciutadà i Albert Recio, sots-president de la FAVB.

L’acte es durà a terme a l’espai Calàbria 66 a les 19 h. Cal formalitzar la inscripció en el següent enllaç, on també podreu formular les vostres preguntes a les persones participants en el debat.

 

  • Carnaval a Barcelona

I amb la primera setmana de febrer arribarà el Carnaval! Del 4 al 10 de febrer se celebren diversos actes que s’encetaran amb l’Arribo de la Reina Belluga, una tradició del s. XVII que reconeix la participació social i política de les dones. No deixeu de participar en les més de 30 rues organitzades en els diferents barris i districtes de la ciutat, amb un paper destacat del teixit associatiu de cada territori. Tots els detalls (dies i hores) en aquest enllaç.

 

  • Festes de Santa Eulàlia

I just després del Carnaval, Barcelona celebra la Festa Major d’Hivern en honor a la seva copatrona, Santa Eulàlia. El cap de setmana del 13 i 14 de febrer es concentrarà una àmplia programació dirigida a grans i petits. No us podeu perdre els gegants, les cercaviles, els correfocs, les actuacions castelleres, sardanes, trobada de puntaires i bandes de música de la ciutat que faran diversos itineraris, a més d’altres activitats dirigides a grans i petits.

En l’àmbit associatiu cal destacar especialment els actes que organitza per segon any consecutiu el Consell de la Joventut de Barcelona, en el marc de la Lali Jove, la festa juvenil i associativa que enguany se celebra el divendres 12 de febrer a la Plaça de la Catedral, amb diversos tallers organitzats per les associacions juvenils de la ciutat i un concert de tancament.

 

  • #GR_Associacions a les Corts  

Aquest 2016 reprenem el #GR_Associacions, el projecte de rutes a peu de dissabte al matí per conèixer associacions dels diferents barris de la ciutat i l’acció que hi realitzen. Aquest mes es realitzarà el dia 20 de febrer al barri de les Corts. Aquesta ruta permetrà conèixer de primera mà 6 projectes associatius del barri, alguns ja consolidats i referents a la ciutat de Barcelona, i d’altres que tot just comencen el seu camí i que demostren el dinamisme i el bon futur associatiu del districte.

Tota la informació sobre la ruta i les entitats que es visitaran, a més del formulari d’inscripció ja està disponible en aquest enllaç. (Recordeu que per assistir-hi és imprescindible formalitzar la inscripció).

Ves al contingut