5 propostes d’interès associatiu per al mes de novembre

 2016-10-25

Cada mes hi ha un munt d’activitat associativa a la ciutat. Però quines propostes estan especialment adreçades a associacions o tenen les entitats com a principals protagonistes? En aquesta notícia us en recomanem cinc per ordre cronològic. Comencem:

 

Festes Majors dels barris del districte de Sant Martí

Durant el mes de novembre els barris del districte de Sant Martí celebraran les seves festes majors i, com no podria ser d’una altra manera, les seves associacions en són les protagonistes.

Del 4 al 20 de novembre serà el torn del barri de la Verneda, de la mà de la Coordinadora d’Entitats La Verneda – Sant Martí (Vern) El diumenge 6 de novembre, a partir de les 11 h, es realitzarà la Mostra d’Entitats a la Rbla. Guipúscoa (entre c. Treball i c. Cantàbria). Consulteu el programa sencer en el següent enllaç.

En les mateixes dates també se celebraran les festes del barri veí del Clot-Camp de l’Arpa, en aquest cas amb l’impuls de la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa. Entre moltes altres activitats, el diumenge 20 de novembre es realitzarà la XXIV Fira Boja, la mostra d’entitats i col·lectius del barri, al Parc del Clot, de 10h a 14h. Consulteu el programa complet de les festes en el següent enllaç.

 

3a Jornada Formativa d’Animació Sociocultural

El dissabte 5 de novembre la Coordinadora d’Animació Sociocultural de Catalunya (CASC_CAT), organitza la 3a Jornada Formativa i una Assemblea General Extraordinària a l’Auditori de Can Fabra de la  Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. Ambdues propostes estan obertes a tothom que hi vulgui participar. L’objectiu de la jornada formativa és aprofundir en el paper de l’animació sociocultural en les mobilitzacions socials, els processos d’autogestió, els canvis en les estructures d’estat, la construcció de les polítiques públiques i la promoció de la cohesió social.

Consulteu el programa. Inscripció gratuïta (Places limitades).

 

Trobada d'Energies Comunitàries

Del dijous 10 al dissabte 12 de novembre es durà a terme la Trobada d’Energies Comunitàries, una proposta coproduïda per la Direcció de Serveis d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona i diferents entitats, equipaments i projectes de la ciutat. L'objectiu és potenciar i dinamitzar les diferents formes de fer acció comunitària que es poden trobar a Barcelona a través d'un espai d'experimentació col·lectiva pensat per promoure la creativitat i la innovació.

La trobada permetrà generar coneixement sobre l’acció col·lectiva a la ciutat, així com oferir un espai de relació i de participació, potenciar la coresponsabilitat en el disseny i l'execució d’activitats i reconèixer i potenciar l’acció comunitària que es fa, tant des dels serveis públics com des de la comunitat organitzada.

Les diferents activitats es duran a terme al Centre Cívic de Navas. Programa i formulari d’inscripció en aquest enllaç.

 

14è Festival de Cultura Raval(s)

Del divendres 11 al diumenge 13 de novembre el barri del Raval acollirà el 14è Festival de Cultura Raval(s), que enguany tindrà una especial mirada de gènere i se centrarà en el foment de la lluita antimasclista. Les dones seran protagonistes del festival, així com els moviments feministes del passat, present i futur al barri.

Amb l’impuls de la Fundació Tot Raval, més de 140 entitats, col·lectius, associacions, comerciants i centres educatius del barri participaran en aquesta edició organitzant més de 40 activitats de tot tipus i amb la mirada de gènere i la lluita antimasclista com a denominador comú. Serà, doncs, una gran ocasió per a conèixer la tasca cultural que es realitza en aquest barri.

 

Giving Tuesday

El proper dimarts 29 de novembre se celebrarà una nova edició del Giving Tuesday, un dia mundial dedicat a promoure i reconèixer l’acció de donar (ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.) i col·laborar en projectes i causes socials. El Giving Tuesday va arribar per primera vegada a l’Estat Espanyol l’any passat, aconseguint un total de 405.000 € que es van destinar als més de 260 projectes socials que hi van participar.

A la pàgina web del Giving Tuesday hi trobareu totes les iniciatives i projectes amb les quals es pot col·laborar, així com els mecanismes per a inscriure les vostres pròpies propostes.

Skip to content