5 propostes d’interès associatiu per al mes de març

 2016-02-26

S’acosta ja la primavera, i la sang, també l’associativa, s’altera. Aquest mes de març està plegat d’actes i esdeveniments molt interessants de les associacions i per a les associacions de la ciutat. Tot seguit us apuntem 5 d’aquestes propostes. Agafeu l’agenda!

  • Procés de participació per a definir el PAM i els PAD’s 

El procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i els Plans d’Actuació de Districte (PADs) continua en marxa. A més de la plataforma digital decidim.barcelona, aquest mes de març es realitzen a la ciutat diverses cites presencials sobre temàtiques importants per a les associacions (gestió cívica, ús de l‘espai públic, espais participatius dels districtes…). Us animem a aprofitar aquesta oportunitat d’incidir en les polítiques públiques de la ciutat participant en les cites presencials, fent aportacions a través de la plataforma digital o donant el vostre parer sobre les propostes ja introduïdes a la web.

Més informació en aquesta notícia de la web de TJ: El PAM i els PAD: una oportunitat per incidir en les polítiques municipals.

 

  • 8 de març – Dia de la Dona

El dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona i diverses associacions de la ciutat preparen actes de tota mena per a l’ocasió. Exposicions de fotografies, contes, debats o cinefòrums són alguns dels esdeveniments previstos per commemorar el treball i la lluita per una societat amb igualtat de condicions entre dones i homes. Trobareu l’agenda d’activitats en el següent enllaç.

 

  • 12 de març –  Sessió oberta del "Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG a Torre Jussana"

El Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (UdG) realitzarà la seva quarta sessió formativa presencial a Torre Jussana. Serà el 12 de març de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Es duran a terme tres conferències sobre l’acció política a internet i la gestió de conflictes, la violència en els mitjans de comunicació, i l’explicació de casos de gestió de conflictes públics a la ciutat de Barcelona a càrrec d’Ismael Peña, Jordi Busquet i Pau Arbós (Ajuntament de Barcelona). Aquesta jornada està oberta a tots els membres d’associacions de la ciutat de Barcelona. Per a poder-hi assistir cal enviar un correu electrònic indicant nom, cognoms i entitat a tjussana@bcn.cat.

 

  • 15 de Març – Presentació Panoràmic de les Associacions 2015

El dimarts 15 de març, de 18 a 19.30 h, es durà a terme al Palau Macaya de Barcelona la presentació dels resultats del Panoràmic de les Associacions 2015, un projecte de recerca promogut pel Consell d’Associacions de Barcelona, l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, la Fundació Pere Tarrés  i l’Obra Social La Caixa, amb la col·laboració de Torre Jussana. Enguany, s’ha volgut copsar la realitat de les associacions de la ciutat de Barcelona i també de les d’arreu de Catalunya, ampliant així l’abast de la recerca. A la vegada, també s’ha recollit informació de fundacions i d'altres formes jurídiques no lucratives, així com de col·lectius no formalitzats. En aquesta 2a edició hi han participat més de 1500 organitzacions i col·lectius.

Més informació i formulari d’inscripció a l’acte de presentació dels resultats en el següent enllaç.  

 

  • 18 de març – Jornada 10X10 (capsules innovació social)

El 18 de març, de 10 a 14 h el CosmoCaixa de Barcelona acollirà la quarta edició de la Jornada 10×10 Càpsules d'Innovació Social, espai impulsat per Sumar + l’Empresa Pública d’Acció Social de Catalunya. En les jornades s’hi presenten 10 experiències innovadores, creatives, de petita o gran escala, que poden adaptar-se i ajustar-se en diferents àmbits i territoris, i  que comparteixen l’objectiu d’aportar solucions i eines de millora per a alguns dels problemes actuals i futurs de la nostra societat. Diverses de les experiències són realitzades per associacions i altres entitats , així que esdevé un molt bon espai per a aprendre, reflexionar i també compartir coneixements sobre l’acció de les nostres entitats.

Skip to content