5 propostes d’interès associatiu per al mes de gener

 2016-12-29

L’any canvia però l’energia associativa de la ciutat es manté i es transforma permanentment, amb diversos actes i propostes en les quals les associacions en són protagonistes o són del seu interès. Tot seguit us apuntem cinc propostes que es realitzaran durant el mes de gener per començar l’any amb energia associativa:

 

II Fira de Consum Responsable

Fins al 4 de gener se celebrarà la II Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidaria) a la Plaça Catalunya, on hi podreu trobar 44 estands ocupats per una seixantena d'entitats i projectes que exposaran productes de tota mena: alimentació, roba, cultura i coneixement, formació, comunicació i informació crítica, lleure i turisme responsable, finances i assegurances ètiques i cooperatives, salut, energia i telefonia responsable…

Hi haurà, a més, una programació d’activitats vinculades al món del consum responsable, algunes de les quals organitzades per les mateixes entitats.

 

30a edició de Pau Sense Treva

Fins el 5 de gener podreu gaudir d'activitats infantils i d'espectacles diversos amb el Pau Sense Treva, una fira on les associacions i entitats del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta proposaran activitats de tota mena per tal de gaudir de les festes. La Fira es realitzarà al Centre Cívic Cotxeres de Sants i al Casinet d’Hostafrancs i, en aquesta ocasió, la recaptació dels espectacles es destinarà íntegrament a l’ONG Gra de Blat.

Podeu veure’n el programa en aquest enllaç.

 

Webinars de Xarxanet

El proper dijous 12 de gener, a les 11h, s’efectuarà un nou Webinar de Xarxanet. En aquesta ocasió es presentarà el programa CiviCRM, una eina de gestió de relacions amb les persones de l’entitat i clients/proveïdors. Us recomanem també visualitzar els anteriors webinars, on s’hi va presentar l’eina SinergiaCRM, un altre programa de gestió de relacions, i els formularis on-line i protecció de dades.

Podeu participar-hi mitjançant aquesta pàgina.

 

Xerrades i conferències

Justícia i Pau i el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, conjuntament amb Mans Unides, organitzen el cicle “Els Dilluns dels Drets Humans”, amb conferències programades un dilluns al mes fins el 8 de maig. La propera, el 9 de gener, duu per títol “El deute: senyor de les nostres vides. Com afecta el deute a la nostra democràcia?” amb els ponents Iolanda Fresnillo (membre de la Plataforma per l'Auditoria Ciutadana del Deute) i  Guillem López Casasnovas (Catedràtic de Economia en la UPF). L’acte tindrà lloc a les 19h a la Sala d'actes del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria 13, Barcelona).

La sessió es podrà seguir també en streaming, i també podeu veure els vídeos de les anteriors sessions a través d’aquest enllaç.

Una altra conferència a la que us convidem a assistir és la que tindrà lloc el proper 10 de gener, a les 19h, amb la presentació del Postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores, organitzat entre la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB, la Fundació Cipriano i la Fundació Nous Horitzons. En aquesta presentació s’efectuarà també una conferència “Democratitzar la democràcia” a càrrec de Jordi Borja, professor de la UOC.

L’acte es durà a terme a la seu de Comissions Obreres (Via Laietana, 16) .

 

Tres Tombs

Acabem recordant que el proper 21 de gener, a les 10:30 h, s’efectuarà la 192a edició dels Tres Tombs, cavalcada que impulsa la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona amb la participació de diversos carruatges d’associacions i entitats.

Podeu veure l’itinerari en aquest programa.

Skip to content