5 propostes d’interès associatiu per al mes d’abril

 2016-03-30

Després d’uns dies de desconnexió, encarem el mes d’abril amb noves activitats i esdeveniments associatius organitzats i/o dirigits a les associacions de Barcelona. Us en recomanem cinc que hem considerat especialment interessants. Agafeu l’agenda!

  • #GR_Associacions

El dissabte 2 d’abril hi haurà una nova cita amb el GR_Associacions. En aquesta ocasió serà una ruta a peu pel barri de la Sagrada Família, organitzada conjuntament pel Centre Sociocultural Espai 210 i Torre Jussana. La passejada permetrà a totes les persones que hi participin conèixer l’espai de Can Roger, l’Esbart Gaudí , l’AVV. Sagrada Família i les diverses entitats que acull el Centre Sociocultural. Per assistir-hi, només cal fer la inscripció en el següent enllaç.

 

  • Mostres d'entitats a la Sagrada Família i a les Corts

A finals de mes, el barri de la Sagrada Família també celebrarà la seva festa major. D’entre els actes programats està prevista la realització d’una Fira d’Entitats i Mercat de 2a Mà, on hi trobareu estands i activitats per a totes les edats. La informació sobre les dates i el lloc de realització de la fira, així com de la resta d’actes de la Festa Major es publicarà en breu a la pàgina web de l’AVV. Sagrada Família

A les Corts també s'hi realitzarà una Mostra d'Entitats durant aquest mes d'abril. Es durà a terme el proper dia 30, a la Plaça Concòrdia, organitzada i impulsada per la Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts Tota la informació als perfils de Facebook i Twitter que l'entitat ha obert per l'ocasió.

 

  • Presentació del portal TransparENT

El proper 7 d’abril es realitzarà a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Pg. Taulat, 266-270 Barcelona) la presentació pública de la Plataforma TransparENT, creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. Aquest portal permetrà a totes les associacions autoavaluar la seva transparència, conèixer com millorar el seu diagnòstic inicial i disposar de documents d'autoacreditació.

Formulari d'inscripció a l'acte

Des del 2014 participen en la gestació d’aquest projecte diverses entitats. El primer fruit va ser la publicació del Manual i Guia d’Autoavaluació: Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànims de lucre.Aquest document s’estructura a partir de diferents esglaons de concreció i dificultat per tal que sigui d’utilitat per a tota mena d’entitats.

 

  • 21a Fira de la Terra

Per commemorar el Dia Internacional de la Terra (22 d’abril), l’associació Dia de la Terra – Catalunya organitza la 21a edició de la Fira per la Terra que se celebrarà al Parc de la Ciutadella de Barcelona el cap de setmana del 16 i 17 d’abril. Enguany, la Fira se centrarà en l'agricultura local, de proximitat, respectuosa amb la terra i les persones i, a banda dels artesans, agricultors i comerços diversos, també hi seran presents moltes associacions de caràcter mediambiental, ecologista, social i cultural que treballen aquestes qüestions. És, doncs, una bona oportunitat per a conèixer aquestes associacions de la ciutat tot fent una passejada pel parc.

Més info a www.diadelaterra.org

 

  • PAM/PADs i 3r Congrés del Voluntariat i l’Associacionisme: Dos processos participatius que continuen oberts

Durant el mes d’abril continuen oberts dos processos de participació en els quals les associacions de la ciutat de Barcelona poden aportar-hi les seves idees, reflexions i propostes.

Com ja us anunciàvem en l’agenda associativa del mes de març, continua en marxa el procés per a l’elaboració del  Pla d’Actuació Municipal (PAM) i dels Plans d’Actuació de Districte (PADs). A més de la possibilitat de participar virtualment a través de la  plataforma digital decidim.barcelona, fins l11 d'abril encara es realitzaran diverses cites presencials sobre temàtiques importants per a les associacions (gestió cívica, ús de l‘espai públic, espais participatius dels districtes…). Us animem a aprofitar aquesta oportunitat d’incidir en les polítiques públiques de la ciutat participant en les cites presencials, fent aportacions a través de la plataforma digital o donant el vostre parer sobre les propostes ja introduïdes a la web.

Més informació en aquesta notícia de la web de TJ: El PAM i els PAD: una oportunitat per incidir en les polítiques municipals.

L’altre gran procés participatiu és el que porta a terme l’està desenvolupant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de definir els continguts del 3r Congrés del Voluntariat i l’Associacionisme. Aquesta proposta té per objectiu impulsar l’acció del govern en relació amb el món associatiu i  el voluntariat a través del III Pla Nacional de l’Associacionisme i Voluntariat i del projecte de Llei de foment de l’Associacionisme. El proper 20 de maig es durà a terme l’acte principal del Congrés, però fins aleshores s’estan duent a terme diverses reunions precongresuals per definir-ne els continguts i s’ha obert un espai virtual per a realitzar propostes online en el qual hi trobareu, també, els resums de les trobades presencials que s’han anat desenvolupant.

Animem a totes les associacions a aportar suggeriments i reflexions en aquests processos participatius i a valorar les aportacions ja recollides per tal de contribuir a l’enfortiment del sector i del dia a dia de les entitats.

Skip to content