4 de juny: una jornada per reconèixer la tasca de l’associacionisme cultural català

 2017-05-18

El 27 de maig del 2014 la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny com el dia de l’associacionisme cultural català. L’objectiu era fixar en el calendari la celebració d’una jornada dedicada a reconèixer i difondre la tasca de les entitats culturals del país.

Des d’aleshores, cada any pels voltants del 4 de juny es realitzen activitats i propostes per commemorar aquesta jornada.

 

1 de juny: Acte institucional

Enguany, el proper 1 de juny es realitzarà l’acte institucional que donarà el tret de sortida a la commemoració d’aquesta jornada.

Se celebrarà a l’Orfeó Martinenc de Barcelona i començarà a les 19 h, amb l’actuació de la cobla Lluïsos de Taradell. Després de la benvinguda a càrrec de Lluís Puig, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, es realitzarà la conferència “La cultura que ha generat el Centre de Lectura de Reus”, a càrrec de Xavier Filella, president de l’entitat del Baix Camp.

L’acte acabarà amb un reconeixement a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2017 i amb les paraules del Conseller de Cultura, Santi Vila.

Consulteu el programa complet de l'acte institucional

La invitació a l’acte institucional es pot descarregar en el següent enllaç.

 

Jornades de portes obertes

L’endemà s’iniciaran 3 jornades de portes obertes a equipaments culturals associatius d’arreu del país. Del divendres 2 de juny fins el diumenge 5 de juny, ateneus. casals, casinos, orfeons, locals castellers i d'altres equipaments culturals associatius estaran oberts a la ciutadania per tal que puguin conèixer totes les activitats que ofereixen i com participar-hi. Enguany, a més, s’ha convidat a les entitats a organitzar activitats de foment de la lectura

Consulteu el programa, les entitats que participaran en les jornades de portes obertes i les activitats que realitzaran.

Podreu seguir el Dia de l’Associacionisme Cultural a les xarxes a través de l’etiqueta #DASC2017   

Ves al contingut