27/4 – Presentació de la guia de la FCVS “Com fer accessible el teu pla de voluntariat?”

 2021-04-22

El dimarts 27 d'abril a les 9:30 h, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) presentarà la guia "Com fer accessible el teu pla de voluntariat", en un acte online que comptarà amb la participació de la periodista Mónica Terribas i de les seves autores, i tècniques de la FCVS, Esther Prats i Aurora Lonetto. L'acte també inclourà un col·loqui participatiu sobre el voluntariat com a eina de transformació social que comptarà amb la directora del Centre de Promoció Social Francesc Palau, Olívia Ortega, i la coordinadora de voluntariat del Grup Sant Pere Claver, Miriam Bonet.

Aquesta guia pren com a punt de partida el dret de la ciutadania a la participació i la seva aportació a través del voluntariat i vol posar sobre la taula la importància de fomentar un model de voluntariat inclusiu i que les entitats incorporin mesures d'accessibilitat en la gestió dels seus plans de voluntariat.  

La guia és fruit del treball col·laboratiu entre les entitats socials de la FCVS i és un annex al document "Voluntariat social. Manual de gestió". En el nou material es defineix què és l’accessibilitat i la inclusió, descriu la tasca de la persona voluntària i aprofundeix sobre què cal tenir en compte a l’hora d’incorporar-la en una entitat des d’una perspectiva inclusiva. La guia també recull com fer formacions accessibles per a tothom, i ofereix recomanacions per acompanyar el voluntariat en la seva tasca i per tractar la desvinclulació quan marxi de l’organització.

Més info, programa i inscripcions

Skip to content