26/1: tret de sortida al 6è Congrés d’Ateneus de Catalunya

 2019-01-24

El proper dissabte 26 de gener, a les 10:30 h, es realitzarà a l’Ateneu Barcelonès la inauguració del 6è Congrés d’Ateneus de Barcelona, organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya.

10 anys després de l’anterior, aquest nou procés congressual té per objectiu fer participar a les entitats socioculturals catalanes en l’anàlisi de la situació del moviment ateneístic català, actualitzar les estratègies compartides i marcar conjuntament les línies de futur d’aquest sector associatiu.

Per fer-ho, entre els mesos de gener i maig es duran a terme vuit jornades de debat presencial en quatre punts diferents del territori catal i un cicle de quatre taules rodones. Entre d’altres temes es debatrà sobre el paper de les entitats en el seu entorn, la gestió interna de les entitats, ateneus i actualitat o l’opinió externa sobre l’ateneisme català.

Paral·lelament, el 6è Congrés comptarà amb una eina de debat virtual per facilitar la participació de tothom. Aquesta eina s’ha elaborat a través de la Plataforma Decidim i permetrà debatre sobre les temàtiques plantejades, fer propostes i donar suport a d’altres.

L’acte inaugural comptarà amb una ponència inaugural a càrrec de Pep Montes, gestor cultural i periodista. També hi intervindrà el president de la FAC, Salvador Casals, així com diverses autoritats, entre les quals la Consellera de Cultura, Laura Borràs. Formulari d’inscripció.  

Ves al contingut