21-30/3: VI Trobada d’Energies Comunitàries

 2019-03-14

Del 21 al 30 de març se celebrarà als barris del Bon Pastor, Baró de Viver i La Trinitat Vella la VI Trobada d'Energies Comunitàries. Seran 9 dies de conferències, debats, espais d'intercanvi, fires i tallers, a més de propostes lúdiques, populars i culturals que, en aquesta ocasió, se centraran en analitzar com enfortir les comunitats a través dels equipaments de proximitat per tal de combatre l'exclusió social i aconseguir una societat més cohesionada des de la diversitat.

La trobada començarà el 21 de març amb una Festa de Famílies, Escoles i Entitats de Baró de Viver, que es realitzarà davant del Centre Cívic de Baró de Viver i que acabarà amb un dinar popular. A partir d'aleshores, i durant els següents dies, es realitzaran diverses propostes en 10 espais d'aquests tres barris. Activitats per a tots els gustos i totes interessants per a les associacions, en tant que agents claus de l'enfortiment de les comunitats i en la lluita per la cohesió social i la igualtat. Destaquem les següents:

  • Taller "Associacionisme i comunitat: Com ens vinculem?": Taller dinàmic sobre què ens aporta a la ciutadania agrupar-nos i constituir una entitat per millorar el nostre barri.

 

  • Taller "Co-creació de respostes col·lectives als reptes d'inclusió": A partir de la iniciativa B-Mincome, projecte pilot de lluita contra la pobresa i l'exclusió que s'ha aplicat en barris com Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Verneda – La Pau i Besòs-Maresme, es dissenyaran propostes innovadores en la lluita contra l’exclusió social en aquests territoris i que donin continuitat al projecte, conjuntament amb les persones i entitats que participin en el taller.

 

  • Espai d'intercanvi "Passar a l'acció, urbinclusion i debat sobre com implementem projectes d'inclusió social": consistirà en una petita mostra d'accions territorials d'inclusió i un debat posterior sobre com implementar projectes d'inclusió amb persones expertes i entitats.

 

  • Debat-Taller "Seguretat, convivència i sentit de pertinença de barri": continuació d'un espai d'itercanvi d'experiències i de debat sobre què és la seguretat humana, la convivència i el sentit positiu de pertinença de barri.

Però hi ha d'altres activitats, també d'interès per a les associacions, i propostes paral·leles. Consulteu el programa complet!

Més informació i enllaç a les inscripcions per a cadascuna de les activitats.

 

Asociacions, us animem a participar-hi i a que digueu la vostra sobre com han de ser les relacions entre els diferents agents que contribueixen a l'enfortiment comunitari dels barris i, per tant, a una ciutat molt més humana, inclusiva, solidària i respectuosa. Vosaltres sou un d'aquests agents i, per tant, també és una oportunitat de reforçar el vostre projecte treballant en xarxa amb la resta d'agents.

Energies Comunitàries és un projecte impulsat per Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona que pretén enfortir els projectes comunitaris de la ciutat i generar-ne de nous, afavorir la seva articulació, la relació entre tots els agents comunitaris dels territoris i promocionar el valor de la seva tasca per al bé comú.

Skip to content