12 nous cursos gratuïts a disposició de totes les associacions de BCN

 2017-04-06

Amb l’arribada de la primavera, un any més a Torre Jussana estrenem una nova oferta formativa. Aquest 2017, entre els mesos de maig i juny, oferim diferents propostes formatives gratuïtes i especialitzades, dirigides a les associacions de la ciutat i concebudes per ajudar a les juntes directives, equip tècnic i persones associades a millorar el funcionament de l’entitat enfortint les competències de les persones que hi participen.

Els diferents cursos i  tallers s’estructuren en els quatre àmbits que considerem clau per al bon funcionament de les associacions i permeten realitzar itineraris formatius temàtics.

D’entre les principals novetats destaquen els cursos sobre tècniques de dinamització d’assemblees i reunions, metodologies innovadores de redacció de projectes, una sessió on conèixer i elaborar el canvas de l’associació, o com entendre i transformar el conflicte. Les inscripcions per a cadascun dels cursos ja estan obertes. Tots els detalls i formularis d’inscripció estan disponibles en el següent enllaç:

Oferta Formativa de Primavera de TJ 2017

 

Formació en àmbits i temàtiques clau per al bon funcionament associatiu

Els diferents cursos i tallers de l’oferta formativa de primavera 2017 s’emmarquen en els quatre àmbits que des de Torre Jussana considerem clau per al bon funcionament d’una associació: La intenció, la participació, l’acció i la gestió. Dins d’aquests àmbits oferim diferents propostes amb la possibilitat de realitzar itineraris sobre temàtiques com l'estratègia, la gestió jurídica, fiscal i econòmica o qüestions relacionades amb la participació. Algunes tenen per objectiu oferir habilitats transversals que reforcin les persones que gestionen l’associació.

 

Novetats del trimestre

Aquest trimestre incorporem algunes novetats pensades per aportar elements d’innovació a les associacions i oferir continguts sobre qüestions centrals i estratègiques. Són les següents

  • Dragon Dreaming: una metodologia innovadora per dissenyar millors projectes: En aquest curs s'exposarà aquest mètode que permet crear un pont entre l'associació i  l'individu i entre la teoria i la pràctica, que facilita el disseny de projectes col·laboratius i sostenibles, construint una cultura de respecte cap a les persones i el seu desenvolupament, la sostenibilitat i la creació de comunitat.

 

  • L’art de dinamitzar reunions per tal que siguin efectives: Les reunions o assemblees són una constant en les associacions. És important que les persones que les lideren, les faciliten o, simplement, hi participen coneguin quines actituds personals i qüestions cal tenir en compte per tal d'aconseguir que aquests espais de trobada siguin efectius, motivadors i promoguin la participació de totes les persones assistents.

 

  • Model Canvas: definiu o milloreu el projecte de la vostra associació: El model Canvas Social és un bon recurs per visibilitzar i establir relacions entre els factors que incideixen en la sostenibilitat i l'impacte d'un o de diversos projectes. En aquest taller s'explicarà aquesta eina, un recurs molt fàcil i visual que pot ser de gran ajuda a l'hora de definir un model d'associació rendible i sostenible.

 

 

Formació al territori

Durant aquest trimestre realitzarem diverses formacions fora de TJ, per tal d’apropar la formació del centre a d’altres punts de la ciutat. Així doncs el curs participació I: com aconseguir la participació de les persones associades? el durem a terme al Centre de Cultura Popular del Barri de Gràcia, la Violeta.

Una altra formació que realitzarem fora de Torre Jussana, serà la sessió dedicada a conèixer Quines responsabilitats tenim com a membres de la junta directiva. Es durà a terme a l'Espai 210, del Barri de la Sagrada Família. Amb aquesta sessió també estrenarem una nova franja horària formativa per tal de poder acollir a persones a les quals els horaris de matí o de tarda no els van bé. Es realitzarà de les 13:30 h a les 16 h.

La darrera de les formacions d’aquest trimestre que es realitzaran fora del centre serà el curs Comptabilitat per associacions I que es durà a terme a  l’espai “Calabria 66” del barri de Sant Antoni.

 

Altres cursos destacats

D’entre les formacions que realitzem periòdicament aquest trimestre recuperem el curs Com avaluar l’impacte dels projectes de l’associació?,en el qual s’exposarà com mesurar l’impacte real dels projectes associatius i es presentaran instruments per a la recollida d'informació i el seu processament.

També tornem a oferir la formació sobre organització d’esdeveniments, durant la qual s’explicaran els processos de preparació necessaris i les eines i tècniques que cal posar en pràctica per tal de planificar esdeveniments que siguin un èxit.

A més d’aquestes novetats, l’oferta formativa de primavera de TJ inclou cursos per comprendre la fiscalitat associativa i les diferents vies de captació de fons existents. Aquests són els següents:

 

En què us podem ajudar des de TJ?

Si teniu qualsevol dubte o dificultat a l’hora de realitzar la inscripció als cursos, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana a través del tel. 932 564 118 o per correu electrònic a tjformacio@bcn.cat.

També us recordem que teniu a la vostra disposició el servei d’assessoraments i acompanyaments per tal de complementar les formacions que realitzeu. Només cal que demaneu l’assessorament que us interessi a tjussana@bcn.cat o per telèfon (932 564 118).

Skip to content