11/11 – Sessió online “L’Agenda 2030 a les associacions de BCN: Com treballar els ODS?”

 2021-11-03

L’Agenda 2030 és un pla d’acció global, aprovat pels 193 estats membres de les Nacions Unides, que té com a finalitat avançar cap a una societat més inclusiva, pròspera, justa i sostenible. Incorpora 17 objectius transversals, anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre els quals hi figuren la fi de la pobresa i la fam, aconseguir una educació de qualitat i la igualtat de gènere, reduir les desigualtats, fomentar l’acció climàtica i un consum i producció responsables i fomentar la pau, la justícia i la democràcia.

És, doncs, una pla d’acció que pot ser compartit per qualsevol organització democràtica, tot i que cadascuna ho faci des del seu àmbit d’actuació i punt de vista. Per desenvolupar-lo no només és imprescindible la implicació de l’administració pública i del sector privat, sinó que també és indispensable que la societat civil es faci seus aquests objectius i els desplegui a través de les organitzacions que en formeu part. Per tant, és molt necessari que les entitats els incorporeu en la vostra acció i tasca habitual.

L’Ajuntament de Barcelona, que ha incorporat aquest Pla d’Acció en el desplegament de les seves polítiques, ha creat una unitat que treballa la implementació de l’Agenda 2030. Conjuntament amb aquest equip, des de Torre Jussana proposem una sessió online sobre l’Agenda 2030 de Barcelona, els seus objectius i les activitats que s’hi promouen, per tal d’ajudar-vos a implementar aquests objectius des de les vostres entitats.

La sessió és gratuïta i només cal que us hi inscriviu a través de l’enllaç que trobareu a sota.

Sessió online – L’Agenda 2030 a les associacions de BCN: Com treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)?

Dia: Dijous 11 de novembre

Hora: de 12 a 13 h

Enllaç: Es facilitarà l’enllaç a totes les entitats inscrites

Inscripcions tancades

Continguts:

  • En què consisteix l’Agenda 2030 de Barcelona i quines activitats promou.
  • Primeres Jornades i Premis Agenda 2030 de Barcelona, per visibilitzar i reconèixer les bones pràctiques pels ODS realitzades per les associacions de Barcelona.
  • Assessorament a les entitats que vulguin alinear la seva acció amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. 

Us animem a participar-hi! 

 
Skip to content