10 i 11/6: #21Fòrum Primavera sobre l’empremta associativa. Darrers dies inscripció!

 2015-05-13

Arriba una nova edició del Fòrum La Primavera de les Associacions, un espai anual de trobada, de debat i d'intercanvi de coneixements i d'experiències a l’entorn de l’associacionisme. Se celebrarà durant les tardes dels dies 10 i 11 de juny al Museu d'Història de Catalunya. La inscripció és gratuïta.

Enguany el Fòrum porta per títol Societat i felicitat: L'empremta associativa en les persones i les comunitats. S'hi analitzarà de quina manera l'associacionisme configura les característiques d'un territori i de les persones que hi viuen i, al mateix temps, ajuda a construir felicitat i benestar individual i col·lectiu.

Els continguts

El dimecres 10 de juny es realitzarà la primera taula rodona, amb el títol L'associacionisme, un valor en alça. Parlarem sobre com l'associacionisme construeix benestar i qualitat de vida personal i col·lectiva amb Marta Portela, doctora en economia aplicada i experta en economia de la felicitat, i Lupicinio Iñiguez, catedràtic de psicologia social. La taula estarà moderada pel periodista Sergi Picazo.

El dijous 11 de juny es realitzaran dues taules rodones més, en aquest cas per analitzar l'emprempta de l'associacionisme en el desenvolupament de les persones i dels territoris, amb els títols Personal i transferible i Denominació d'origen associacions, respectivament. En la primera hi participaran David Guàrdia, vicepresident del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que exposarà la campanya Associar-se Té Sentit, Enric Madrigal, expert en gestió del talent i d'organitzacions i Anna Herrero, activista d'Obertament. En la segona hi participaran Marta Rovira, sociòloga i coautora del llibre “Diversitat i integració en l'associacionisme cultural català”, Marc Andreu, autor del llibre "Barris, veïns i democràcia" i Ramon Soler, membre de la Plataforma Lluçanès és Comarca. La moderació d'aquestes dues taules anirà a càrrec de la periodista Rita Marzoa.

Més informació, programa complet i formulari d'inscripció.

Enguany el Fòrum Primavera està impulsat pel Consell d’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (Generalitat de Catalunya – Departament de Benestar i Família) i pel Consell Municipal d'Entitats de Barcelona (Ajuntament de Barcelona). Torre Jussana s'encarrega de la seva organització.

Us esperem els dies 10 i 11 al Museu d’Història de Catalunya! Recordeu que cal formalitzar la inscripció! Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb Torre Jussana (932 564 118, tjussana@bcn.cat)

Skip to content