TORNA L'ESTIU, TORNA El #TJENXANCLETES!

Teníem moltes ganes de retrobar-vos i, amb l’estiu, per fi ha arribat el moment. Després d’un curs dur, amb massa pantalles, us proposem una formació presencial, a les sales i espais exteriors de TJ, i amb totes les mesures anti-COVID necessàries. Una nova edició del “Forma’t en xancletes”, enguany carregada d’idees i propostes formatives per ajudar-vos a treballar i combatre algunes de les conseqüències negatives que ha comportat la pandèmia.
Què, us hi apunteu? Us esperem el dimarts 6 de juliol a Torre Jussana

10:30 – 11:30 h

Sessió inaugural - Resiliència comunitària: escac al destí

¿Com podem fer associacionisme i gestionar el voluntariat amb les incerteses i problemàtiques que ha comportat la pandèmia? La resposta és essent resilients.

Actualment ser resilient és una habilitat vital en un món canviant, en crisi i que sovint genera situacions difícils de comprendre, assimilar i transformar. A través de la resiliència comunitària les associacions podran analitzar el món actual i ser capaces de transformar tot allò que va en contra o no ajuda a construir societats més justes i humanes.

En aquesta sessió inaugural reflexionarem sobre conceptes i estratègies d’acció per ser resilients. Analitzarem tres drets humans que es deriven del concepte de resiliència: expandir la concepció del nos-altres (reivindicar el dret al bé comú); provocar el futur (reivindicar el dret al temps futur), i fer escac i mat al destí (reivindicar el dret a prendre decisions).

Jordi Grané

Llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Sociologia i màster en Gestió Pública. Escriptor. Autor del llibre “La resiliencia. Crecer desde la adversidad” (Plataforma ed.). Fundador i president de l’Associació d’Investigació per la Resiliència.

Especialista en disseny i implementació d’intervencions sobre resiliència, gestió de conflictes, generació de consens, promoció de la convivència,  accions generatives i apreciatives.

11:30 – 12 h

ESMORZAR

Agafem forces amb un esmorzar a càrrec de la Cooperativa Mujeres Pa’lante, un projecte creat per l’associació Mujeres Pa’lante, amb l’objectiu d’oferir una sortida laboral digna a les dones migrades.

12 – 14 h

TALLERS SIMULTANIS:

Us proposem 3 tallers de temàtiques ben diferents perquè escolliu el que més s’adeqüi a les vostres necessitats actuals.

Parlem d’acció comunitària a les associacions

Taller per compartir imaginaris i llenguatges al voltant de l’acció comunitària, reflexionar sobre com es treballa des de les associacions, i veure de quina manera l’acció comunitària pot enfortir la vostra entitat i l’impacte d’allò que feu.

A càrrec de la Cooperativa Marges .

Esdeveniments al carrer en l’era covid: què ha canviat?

Què cal tenir en compte i on trobar els criteris a seguir en cada moment? Coneixereu com adaptar els vostres actes, com fer els plans de contingència i com planificar.

A càrrec d’Ascensi Mir, de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

També coneixereu dues solucions informàtiques per a la gestió d’activitats: Entreapolis (Jordi Rodríguez) i Berrly (Laura Nadal).

Negociar el preu del lloguer del local és posible! Com?

Podeu negociar les condicions del lloguer del vostre local? Sí! Però cal saber com fer-ho. En aquest taller coneixereu tot el que cal saber per negociar amb garanties d’èxit: revisió de contractes, condicions mínimes de protecció, clàusules abusives més freqüents, tècniques bàsiques per a la negociació, etc.

A càrrec de la cooperativa Ekonomikon.

Inscripció gratuïta

Ompliu el formulari d’inscripció.
Us hi esperem!