Obrim una nova formació sobre el Balanç comunitari a entitats del programa de Patrimoni Ciutadà

 2024-06-19

Desde Torre Jussana, ampliem el suport a les entitats que tenen espais cedits per l’Ajuntament de Barcelona amb la formació “Puja’t al Balanç! Descobriu una eina de diagnosi i millora dels projectes”.

En el marc del Programa de Patrimoni Ciutadà, s’incorpora el Balanç Comunitari al tràmit de les renovacions i pròrrogues de cessions d’espai. Aquesta incorporació es farà de manera gradual i és ben possible que, si heu de demanar la renovació o pròrroga a partir de l’1 de gener de 2025, hagueu rebut una comunicació de l’Ajuntament indicant-vos que haureu d’emplenar el Balanç Comunitari.

El Balanç Comunitari és una eina d’autoavaluació de la dimensió comunitària dels projectes coproduïda per la Xarxa d’Espais Comunitaris i el Programa de Patrimoni Ciutadà de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta eina permet a les entitats conèixer la situació del seu projecte des d’una perspectiva comunitària i identificar reptes i horitzons de millora en diferents àmbits. Així, la nova mètrica que planteja el Balanç Comunitari pretén fer valdre processos com la gestió democràtica del projecte, el seu arrelament al territori, la participació ciutadana, l’impacte i el retorn social i les cures, entre d’altres.

El pròxim 3 de juliol oferirem la formació Puja’t al Balanç! Descobriu una eina de diagnosi i millora dels projectes, us explicarem el contingut del Balanç, resoldrem dubtes sobre com respondre a les preguntes i també mostrarem la plataforma Ensenya el Cor, des d’on us podreu donar d’alta en el mòdul específic de Patrimoni Ciutadà.

Recordeu que si tinguéssiu dubtes molt concrets per completar el Balanç o per usar la plataforma, podeu demanar-nos un assessorament personalitzat escrivint a suportpatrimoni@tjussana.cat.

A la web de l’Oficina de Suport de Patrimoni Ciutadà també disposeu de diversos recursos orientats a la millora comunitària dels vostres projectes. Podeu consultar la Guia per respondre el Balanç Comunitàri i el Tutorial de navegació del Balanç Comunitari per aprendre a fer ús de la plataforma Ensenya el Cor.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Ves al contingut