TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB
Estigues al dia

Més de mig centenar d'activitats ompliran el programa de la Festa de l'Associa't 2021

04-06-2021

Concerts, ràdio, dansa, xerrades, observació astronòmica, jocs, tallers i fins a mig centenar d'activitats de tot tipus, proposades per una cinquantena d’entitats i col·lectius sense ànim de lucre de la ciutat, ompliran el programa de la Festa de l'Associa't d'enguany. Una proposta que, com cada any, tindrà com a objectiu aprofitar les Festes de la Mercè per visualitzar el teixit associatiu i comunitari entre la ciutadania. 

Per segon any consecutiu, la Festa de l’Associa’t s’ha hagut de repensar i no es podrà realitzar a Plaça Catalunya a causa de les restriccions per la pandèmia, però malgrat que tindrà un format més reduït, una pila d'entitats han proposat activitats per tal de mostrar-les a la ciutadania. 

Com? Enguany la Festa de l’Associa’t 2021 tindrà un format més descentralitzat, acostant-la als barris, i seguirà tenint la ràdio associativa i comunitària de la ciutat com una de les propostes principals. 

 

Activitats en 3 equipaments de la ciutat

Per tal de fer possible aquest format descentralitzat s'ha comptat amb la col·laboració de tres equipaments de la ciutat. Cadascun d’ells obrirà els seus espais durant una de les 3 jornades de la Festa Major d’enguany per tal d'acollir les activitats de les entitats. Aquest espais seran el Centre Cívic Cotxeres de Sants, l’Espai Jove La Fontana i el Centre Cívic La Farinera del Clot. Paral·lelament, aquelles entitats que organitzin activitats al seu entorn podran formar part d’un programa Off-Associa’t d’activitats associatives arreu de la ciutat.

 

Ràdio Associa’t: Donant veu a les entitats

Com sempre, Ràdio Associa’t serà un dels puntals de la Festa de l'Associa't. Amb una programació on diverses emissores de ràdio de la ciutat gestionades per associacions faran programa en directe des d’un espai públic. Les associacions de Barcelona seran les grans protagonistes de la ràdio, i per això han presentat més d'una vintena propostes per omplir la programació de Ràdio Associa’t. Les ràdios que formen part de Ràdio Associa’t són: 7deRàdio , Boca Ràdio, Ona de Sants Montjuïc, Ràdio Ateneu del Clot, Ràdio Ciutat Vella i Ràdio TriniJove 

El passat diumenge 30 de maig es va tancar el període de realització de propostes d’activitats per part de les entitats, tant per a l'Associa't als Barris com per a l'Associa't a la Ràdio. Ara estem recopilant totes les propostes i construint una proposta de programació per a cadascun dels equipaments i per a Ràdio Associa't. Un cop les tinguem informarem a totes les entitats que han proposat activitats. 

Aquest any, a més, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) programarà algunes propostes associatives per tal que actuïn en el marc de les activitats de cultura popular que realitzaran al Parc de la Ciutadella. Des de l’ICUB es triaran les propostes més destacades de balls i cultura popular d’arreu que van actuar en l’escenari de la darrera Festa de l’Associa’t realitzada a la Pl. Catalunya l’any 2019. 

La Festa de l’Associa’t és el moment culminant de l’Associa’t, un projecte de la Direcció d’Acció Comunitària per donar a conèixer les entitats de la ciutat entre la ciutadania. L’edició d’aquest 2021 de la Festa está coordinada per Torre Jussana, amb el suport de Quepo a la comunicació. 

Comparteix
Segueix-nos!
TJ et recorda