L’assegurança de juntes directives, què és i què cobreix?

 2024-06-19

Una de les assegurances que tenen al seu abast les associacions és l’assegurança de responsabilitat per a les persones membres de les juntes directives. Aquesta assegurança no és obligatòria, però és molt recomanable. Us expliquem per què!

L’assegurança garanteix el reemborsament econòmic al qual les persones membres de les juntes, siguin voluntàries o treballadores, puguin haver d’assumir per perjudicis causats a terceres per actes realitzats durant el desenvolupament del seu càrrec. En altres paraules, si una persona membre de la junta directiva causa un dany o un perjudici, no haurà d’assumir la multa o indemnització amb el seu patrimoni personal.

Què cobreix?

Si l’associació té aquesta assegurança, l’asseguradora paga els costos judicials i les despeses de defensa en cas de judici. També cobreix els danys econòmics que pugui determinar una sentència judicial o un acord extrajudicial.

Amb aquest producte, queden cobertes les despeses de representació legal i ofereix protecció per als cònjuges de les persones assegurades. A més, l’asseguradora assumeix les despeses per a la constitució de fiances civils i penals, i les despeses per mantenir garanties concursals.

Una de les coses més interessants d’aquesta assegurança és que cobreix reclamacions per fets anteriors a la seva contractació sempre que l’associació no conegués els fets que van originar la reclamació. A més a més, si no es renova l’assegurança, hi ha un període d’un any en el qual cobreix reclamacions per fets succeïts abans de la finalització del contracte.

Quins riscos no cobreix?

Hi ha alguns riscos que l’assegurança no cobreix. Queden sense cobertura els actes deshonestos o fraudulents dels membres de la junta, ni reclamacions per actes comesos abans que l’assegurança entrés en vigor. 

Tampoc dona cobertura a lesions corporals o danys materials, reclamacions per drets d’imatge, marques registrades, drets de propietat intel·lectual, injúries o calúmnies. Finalment, no cobreix la responsabilitat penal, tot i que sí que cobreix les despeses de defensa i l’avançament de les fiances.

Més informació

En cas que tingueu dubtes sobre el tema o vulgueu més informació al respecte, podeu contactar amb Arç Cooperativa o bé escriure’ns a Torre Jussana a través del següent formulari de consultes.


Voleu estar al dia de totes les novetats del sector? Seguiu-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), subscriviu-vos al butlletí electrònic TJExpress o estigueu atentes a la nostra web.

Ves al contingut