TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB
Crides de voluntariat

Voluntariat jurídic - Fundació Escó

La Fundació Escó és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a Missió contribuir a la promoció, formació i inserció humana, social i cultural dels infants, dones i llurs famílies, preferentment del barri del Raval de Barcelona, en situació de pobresa i marginació social.  

Assessorament jurídic

És un servei d´acollida jurídica, des del que donem informació, orientació i suport en aspectes jurídics per aquelles persones, i en especial famílies que es troben amb dificultats o limitacions per fer efectiu l’exercici dels seus drets. Al mateix temps, afavorim la integració de les persones nouvingudes a partir de donar a conèixer i fer valer els seus drets i deures.

Tasques

  • Informar i orientar: Donar informació, orientació i suport en aspectes jurídics per aquelles persones, i en especial famílies que es troben amb dificultats o limitacions per fer efectiu l’exercici dels seus drets. Sobretot aquelles que desconeixen la seva situació a nivell jurídic ja que acaben d´ arribar.

  • Intermediar per tal de protegir i vetllar pels drets d´ aquestes persones nouvingudes, en els casos que és necessari degut a l´ idioma o la dificultat de llegir o escriure,... s’intermedia davant de institucions públiques o privades (jutjats, advocats, administradors de finques,...)

  • Desenvolupar una cultura del dret: Assessorar a la persona nouvinguda sobre els seus drets i deures (socials, civils i polítics) i prevenir-ne l’abús.

  • Coordinar-se amb les tècniques de l’entitat per fer el seguiment de les assessories.

Perfil

Persona llicenciada en dret sensibilitzada per l’àmbit social i per persones en risc d’exclusió social i situació de vulnerabilitat.

Dedicació

Un matí o tarda (a acordar amb la persona interessada) al llarg del curs escolar.

Ubicació

Raval - C. Sant Ramon 2, 2º 1ª

Contacte

Sílvia Tost

esco.admin@maristes.cat

T. 934430635

Contacta amb TJ

ADREÇA
Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
08035 Barcelona

IMPORTANT
A causa de la COVID-19, per a informació, consultes o sol·licituds d'assessorament cal contactar per telèfon o correu electrònic

Per a accedir presencialment al centre cal sol·licitar cita prèvia a través dels mateixos canals. ​Les sol·licituds d'espai cal fer-les amb la màxima antelació possible i per a grups de no més de 10 persones.

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC
De dll a dj de 10 a 18 h.
Dv de 10 a 15 h.

HORARI D'OBERTURA DE L'EQUIPAMENT
De dll a dj de 9 a 21 h.
Dv de 9 a 20 h.

Segueix-nos!