TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB
Crides de voluntariat

Brigades de solidaritat - Associació Catalana per la Pau

Les Brigades de Solidaritat, una experiència de voluntariat transformadora

Un any més, l’Associació Catalana per la Pau (ACP) en col·laboració amb la Fundació Pau i Solidaritat (FPS) de CCOO organitza les Brigades de Solidaritat, una experiència plantejada com un procés d’aprenentatge en la cultura de la solidaritat. L’objectiu principal de les Brigades és que els seus integrants obtinguin una visió més completa de la realitat que es viu en alguns dels països on treballa l’ACP.

Per aquest motiu, el projecte de les Brigades de Solidaritat es compon de dues parts que es retroalimenten: d’una banda, el procés formatiu obligatori que es realitza a les brigadistes abans de marxar al país triat; i, de l’altra, l’estada al terreny per conèixer de primera mà la tasca dels nostres socis locals. La formació presencial a Catalunya pretén donar a conèixer el context internacional i algunes de les principals vulneracions dels drets humans a les persones que viatgin a terreny, uns coneixements que es complementaran quan els components de les Brigades coneguin la realitat de les comunitats i organitzacions locals que els acolliran.

Enguany, l’ACP torna a apostar per celebrar les Brigades de Solidaritat als mateixos quatre països en què van tenir lloc l’any passat: Palestina, Mèxic, República Democràtica del Congo i Colòmbia, des d’on es podrà conèixer de manera directa la realitat d’aquestes zones.

Per poder formar part de les Brigades, cal complir uns requisits -confluir amb els valors i la missió de l’ACP i l’FPS; tenir més de 20 anys, viure a Catalunya o tenir facilitats per desplaçar-s’hi i assistir a totes les sessions de la formació-; i adquirir un seguit de compromisos econòmics vers el projecte com abonar la quota de soci de l’ACP o fer-se càrrec de totes les despeses de transport que suposi ser brigadista, entre d’altres.

Durant les estades a terreny, el grup de brigadistes farà una difusió activa tant de la situació actual del país com de la contrapart local i de la Brigada a través de les xarxes socials i del blog estiudesolidaritat.cat.

El procés d’aprenentatge de les Brigades de Solidaritat es clourà un cop els integrants dels grups tornin i se celebri un espai de trobada de totes les participants en què es farà balanç de les experiències viscudes i es podrà continuar construint xarxes de solidaritat relacionades amb les realitats de cada país.

Totes les persones interessades a formar part de les Brigades han d’assistir obligatòriament a una de les múltiples sessions informatives que s’han organitzat a diferents punts del país. El formulari d’inscripció en línia romandrà obert fins el proper dimarts 30 d’abril i, un cop s’hagi tancat, l’ACP contactarà amb totes les persones que s’hi hagin apuntat per tal de fer-los una entrevista personal que permetrà seleccionar els voluntaris que, finalment, viatjaran a terreny durant el mes d’agost.

La formació, de caràcter obligatori, tindrà lloc durant la tarda del divendres 28 de juny i el dissabte 29 de juny a Barcelona; i el cap de setmana del 6 i 7 de juliol a Vallvidrera. Per tal de poder optar a ser seleccionat com a brigadista, és indispensable assistir a un mínim del 90% de totes les sessions formatives.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web estiudesolidaritat.cat o adreçar-vos a l’ACP a través del correu electrònic brigades@estiudesolidaritat.cat o al telèfon 933 188 444.

Contacta amb TJ
Tel. 932 564 118

HORARI PER A CONSULTES PRESENCIALS I PER TELÈFON
De dll a dv de 9 a 18 h.

HORARI D'OBERTURA DE l'EQUIPAMENT
De dll a dj de 9 a 21 h. Dv de 9 a 20 h.

tjussana@bcn.cat

Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
Segueix-nos!