TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB
Crides de voluntariat

Voluntariat Xerrem Junts - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL)

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) necessita persones voluntàries per conduir els grups de conversa en català del "xerrem junts". El projecte és una eina de treball que organitza espais de trobada en què persones que no han estat mai en contacte amb la llengua catalana, o que hi estan però presenten dificultats de comprensió o expressió, entren en contacte amb persones catalanoparlants voluntàries que dediquen part del seu temps lliure a ajudar-les en el camí de l’assumpció del català com a llengua pròpia mitjançant la conversa.

La tasca principal de la persona voluntària és promoure la conversa. Per fer-ho, disposa de diversos recursos (imatges, làmines, jocs i objectes reals) de fàcil aplicabilitat en la comprensió i l’expressió d’elements molt bàsics i freqüents en les converses de proximitat. Aquests recursos no són específics de l’aprenentatge formal de la llengua, però s’organitzen didàcticament de manera que faciliten la tasca dels guies a les trobades.

Aquestes persones reben formació prèvia i segueixen les sessions proposades en un material amb contingut visual i una guia amb suggeriments d’activitats. S’encarreguen de la planificació, l’execució i l’avaluació del projecte.

Perfil de la persona voluntària

El voluntari del “xerrem junts” és una persona catalanoparlant major d’edat que s’ha compromès a dedicar una part del seu temps lliure a ajudar a millorar l’expressió i la comprensió oral del català de persones que hi tenen dificultats.

Competències

Optimisme i actitud positiva

Organització i planificació

Comunicació interpersonal

Domini oral de la llengua catalana

Disponibilitat

El “xerrem junts” té prop de 120 grups de conversa en català per tot Catalunya. Segons la disponibilitat horària i geogràfica de les persones voluntàries, assignem un grup o un altre.

Dedicació

1 hora i mitja a la setmana.

Contacte

Les persones interessades a participar en el projecte poden enviar un correu electrònic a junts@cal.cat.

Contacta amb TJ
Tel. 932 564 118

Obertura de l'equipament:
de dll a dj, de 9 a 21 h. Dv de 9 a 20 h.
Atenció telefònica:
de dll a dv, de 9 a 18 h

tjussana@bcn.cat

Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
Segueix-nos!