TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

COGESTIONAT AMB: CAB
COGESTIONAT AMB:
CAB
Estigues al dia

2 propostes interessants: Fira de l'Economia Social i Solidària i Trobada BCN Ciutat Diversa

11-10-2017

El cap de setmana del 20, 21 i 22 d’octubre se celebren a Barcelona dues propostes que poden ser interessants per a les associacions de la ciutat i a les que us animem a assistir: La Fira de l’Economia Social i Solidària de Catalunya i la Trobada BCN Ciutat Diversa.

- Fira de l’Economia Social i Solidària: 20, 21 i 22 d’octubre, al recinte de la Fabra i Coats. Organitzada per la Xarxa D’Economia Social de Catalunya (XES). Es tracta d’un esdeveniment anual que té per objectiu mostrar a la ciutadania l’ampli i variat ventall d’experiències i projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària que existeixen al territori català. Aquesta serà la sisena edició de la fira. Un any més hi estaran representats productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones però, també, de les organitzacions.

De fet, una de les propostes incloses en el marc de la Fira i dirigida específicament al teixit associatiu és la presentació d'una guia pràctica de consum conscient i economia solidària per a associacions, que porta per títol "Som part del canvi". La guia ha estat elaborada per Opcions - Consum Conscient, el Grup Cooperatiu Ecos i el Servei Civil Internacional, amb la col·laboració del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB), el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona i la Xarxa d'Economia Solidària (XES). La presentació es realitzarà el dissabte 21 d'octubre, a les 19 h, a l'espai Benet Vigo de la Fabra i Coats. Targetó promocional.

La Fira és, doncs, és una bona oportunitat per tal que les associacions coneguin projectes d’economia social i solidària amb els quals vincular-se i treballar conjuntament.

 

- Trobada BCN Ciutat Diversa: 22 d’octubre, a l’Arc de Triomf. Organitzada pel Consell Municipal d’Immigració de Barcelona. La trobada és, també, una proposta anual, en aquest cas pensada per donar a conèixer i acostar a la ciutadania la diversitat existent a la ciutat a través d’activitats, tallers, jocs i d’altres propostes per a petits i grans. Enguany el tema central és la dignificació del treball de la llar i la cura de les persones, una qüestió que es treballarà a través de xerrades, jocs, exposicions o propostes escèniques, entre d’altres.

També s'han programat activitats relacionades amb l’equitat de gènere, la joventut, la cultura, l’acollida, el refugi i l’asil, sempre des d’una perspectiva centrada en la diversitat i la interculturalitat. Les activitats estan organitzades per entitats de la ciutat que treballen aquestes temàtiques, així que serà un bon moment per conèixer-les i descobrir formes de treballar la diversitat a les organitzacions.    

 

Comparteix
Segueix-nos!
TJ et recorda