TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB
10/7: Forma't en xancletes

Tastet formatiu d’estiu a Torre Jussana

Us oferim una jornada formativa a la fresca, en la qual podreu gaudir de diferents opcions formatives sobre temes clau per al bon funcionament de la vostra entitat!

La jornada començarà amb una xerrada inaugural i després podreu participar en dos torns formatius que realitzarem a l’aire lliure, en els quals podeu triar la formació que més us interessi.

I entre taller i taller celebrarem l’arribada de l’estiu amb un vermut musical en els jardins de Torre Jussana. Us hi apunteu? Només cal que ompliu el formulari d’inscripció.


Dia: 10 Juliol

Lloc: Torre Jussana. Av Cardenal Vidal i Barraquer 30


Horari/Programació

9:30 h - Rebuda

10 h - Xerrada inaugural: Digitalitzem-nos! Per què, com i què implica per a l’entitat?
(exposició teòrica + experiència pràctica) + info - info

En aquesta xerrada descobrirem quins avantatges i reptes comporta a les entitats el fet d’incorporar maquinari i programari digital en el seu dia a dia, i  quines són les primeres passes a fer per orientar l’associació cap a la digitalització. El canvi de mentalitat que representa la digitalització és un dels reptes que té l’associacionisme d’avui. 

Docents:

Cas pràctic:

 • Lorena Guasch Bianchi

  Directora de l’àrea de lleure de l’ acidH, associació dedicada a les persones amb intel·ligència límit, i participant del curs d’agents d’innovació impartida per m4Social

11:30 h - Pausa - cafè

12 h - Propostes formatives matí

 • Perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats + info - info

  Voleu saber com incorporar la perspectiva de gènere a l’associació i com aplicar-hi mesures d'igualtat? En aquesta xerrada coneixereu els conceptes bàsics en matèria d'igualtat i descobrireu eines i estratègies per incorporar la perspectiva de gènere a l’associació

  Docent:

 • Els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Què podem aportar des de les associacions? + info - info

  Heu sentit a parlar dels ODS? 17 objectius que guien l’agenda 2030 de les Nacions Unides, en els quals les entitats hi tenen un paper rellevant. En aquesta xerrada d’aproximació i de sensibilització a l’entorn de l’Agenda 2030 i dels ODS identificarem quin impacte tenen a nivell local els ODS i com les entitats els poden incorporar en els seus projectes per tal de ser generadors de canvi en la seva comunitat.

  Docent:

  • Sergi Rovira: Va treballar al Centre UNESCO de Catalunya i la Xarxa UBUNTU com a responsable de l’àmbit de sostenibilitat. Facilitador en la incorporació de les agendes internacionals i el desenvolupament d’estratègies per a la sostenibilitat.
 • Som part del canvi!: Idees i opcions per fer un consum responsable des de l’entitat + info - info

  Apliqueu els vostres valors transformadors i de justícia social en el vostre consum i en la vostra gestió econòmica? Aquesta xerrada us permetrà conèixer propostes concretes per realitzar un consum crític i conscient i aconseguir més coherència entre els vostres valors associatius i les pràctiques econòmiques que realitzeu.

  Docent:

  • José Manuel Alonso Moreno: Formació en Economia i màster en Estudis Ambientals - especialitat Economia Ecològica. Participa a Coòpolis, en el cercle de consum cooperatiu. Membre de l'equip de CRIC/Opcions a l'àrea de consultoria i projectes de consum responsable.

14:30 h - Vermut musical

16 h Propostes formatives tarda

 • Treballar les emocions per millorar l’equip + info - info

  Heu pensat mai en la importància d'una bona gestió de les emocions per a la millora del vostre equip? En aquesta formació ens proposem dotar d’eines i vivències a les persones participants per tal que a través del seu aprenentatge emocional puguin contribuir a millorar l’equip de treball i la convivència a l'entitat. Aprendrem a reconèixer les emocions en els altres per, finalment, poder millorar la convivència, les relacions, la confiança i la implicació en l’equip i l'entitat. Un passeig per la saviesa individual i col·lectiva que no s’explica sinó que es viu.

  Docent:

  • Alexandra Mariné: Llicenciada en Psicologia. Diplomada en Educació Social. Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia. Experta en disseny, implementació i creació de projectes socials.
 • Com dinamitzar reunions per tal que siguin profitoses i divertides? + info - info

  Les reunions o assemblees són una constant en les associacions. És important que les persones que les lideren, les faciliten o, simplement, hi participen coneguin quines actituds personals i qüestions cal tenir en compte per tal d'aconseguir que aquestes espais de trobada siguin efectius, motivadors i promoguin la participació de totes les persones assistents.

  Docent

  • Jordi Esqué i Forés: Llicenciat en Ciències del Treball, diplomat en Relacions Laborals i Màster en Gestió de Persones. Formació en coaching per l’IEC. Especialista en Recursos Humans i ara coach. Col·laborador d’El Despertador.
 • Com fer campanyes que tinguin impacte? + info - info

  s'explicaran les tècniques a aplicar i els passos a seguir per crear campanyes de sensibilització, mobilització, captació i/o incidència que generin bons resultats.

  Docent:

  • Aina Serra: Llicenciada en economia i periodisme, especialitzada en direcció de comunicació. experiència en entitats socials i culturals. Actualment a La Sembra, des d'on acompanya organitzacions.

18:30 h – Tancament

Places exhaurides! Inscripcions tancades

Contacta amb TJ
Tel. 932 564 118

HORARI PER A CONSULTES PRESENCIALS I PER TELÈFON
De dll a dv de 9 a 18 h.

HORARI D'OBERTURA DE l'EQUIPAMENT
De dll a dj de 9 a 21 h. Dv de 9 a 20 h.

tjussana@bcn.cat

Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
Demana la teva formació a mida
Quines necessitats formatives teniu? Contacta'ns al 932 564 118 o a tjussana@bcn.cat
Servei disponible per a coordinadores, federacions i taules sectorials.
Segueix-nos!