TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB

Ràdio + associacionisme

Per tercer any consecutiu, Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions convida a les emissores de ràdio associatives de la ciutat a venir a l’estand de l’equipament a la Mostra d’Associacions de Barcelona a fer ràdio en directe.

10 emissores realitzaran programes en directe des de l’estand del centre a la Plaça Catalunya. Programes centrats en explicar l’associacionisme de la ciutat i donar veu a les entitats a través d’entrevistes, reportatges, seccions, etc. I també hi haurà espai per a l’entreteniment, actuacions musicals, concursos...

Així que els dies 19, 20 i 24 de setembre, veniu a viure en directe la màgia de la ràdio i a conèixer millor l’associacionisme i el voluntariat de la ciutat a l’estand de Torre Jussana a la 20a Mostra d’Associacions de Barcelona (Pl. Catalunya). I si no podeu venir a l'estand, seguiu els programes en directe per streaming!

Les ràdios participants

La Ràdio Ateneu del Clot és una ràdio amateur vinculada a l’Ateneu del Clot, una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1978. Som un grup de 15 persones amb il·lusió, idees i passió que realitzem 7 programes diferents conjuntament amb un grup de col·laboradors/es. Volem ser un punt de trobada de les idees, opinions, iniciatives, associacions, etc. del districte de Sant Martí i esdevenir la ràdio del districte, on tothom pugui expressar-se i sentir-se com a propi el projecte. 

Ràdio Ateneu del Clot emet des de les 9h del matí fins les 3h de la matinada en directe a través de Radio Ateneu del Clot fòrmula músical i programes.

           

 

Nikosia és una de les primeres emissores realitzades per persones que han estat diagnosticades de problemes de salut mental. És una experiència que intenta una mirada lateral sobre la bogeria i busca vies alternatives -i alterativas- a l'àrea per de- construir l'estigma. Nikosia és un llindar, una plaça íntima, un nou territori d'escolta i participació social per i amb persones afectades, gestionat per l'Associació Sociocultural Radio Nikosia.

           

La Ràdio Trinitat Vella va sorgir a l’any 85 des de Trinijove, com un projecte d’empoderament dels joves utilitzant el seu temps lliure i la ràdio com un element transformador del barri. Des de Trinijove es porta a terme la direcció del projecte comptant amb voluntari@s que fan ràdio de proximitat.

91.6 FM                       

La Marina FM és una emissora independent del districte de Sants-Montjuïc que centra el seu focus d’atenció en els barris de la Marina. Ofereix una programació que combina la fórmula convencional amb continguts de proximitat i espais temàtics i especialitzats de tots els gèneres (divulgatius, musicals, culturals i esportius, entre molts altres)

102.5 FM                 

Ràdio Ciutat Vella és una emissora nascuda l'any 1989 amb l'objectiu de donar la veu a les persones del Raval per denunciar la situació del barri en aquella època. Des d'aleshores ha estat gestionada per l'Associació de Veïns del Raval i ha anat creixent en audiència i amb una programació realitzada des del voluntariat. Avui l'emissora està plenament consolidada.

100.5 FM           

7deRàdio és una associació cultural, ubicada a Horta-Guinardó, nascuda el 2011 amb la voluntat de donar veu a la vida del districte 7 de Barcelona. Tanmateix, l'associació emet les 24 hores a través del 91.7 FM per tota la ciutat i també vol ser un referent dins de les entitats del sector de la capital de Catalunya. 7deRàdio és una emissora destinada a la formació i reciclatge de joves i adults que volen dedicar-se al món de la comunicació.

91.7 FM                       

BOCA RÀDIO és l’emissora radiofònica gestionada per l’Associació Juvenil d’Amics de la Ràdio d’Horta-Guinardó (AJARHG), una entitat juvenil i sense ànim de lucre oberta a qualsevol jove que vulgui fer ràdio i, al mateix temps, participar en una entitat juvenil per transformar i dinamitzat la ciutat i la comunitat. Ens centrem en ser l’altaveu de les associacions juvenils de la ciutat i de les propostes culturals alternatives.

90.1 FM                 

L'Ona de de Sants Montjuïc va néixer l’any 1985 com un taller de ràdio al l'Ateneu Popular de Sants. Actualment, continua mantenint aquesta filosofia de taller de ràdio o ràdio amateur. l'Ona és una entitat cultural sense afany de lucre i tota la gent que està a la ràdio són persones voluntàries que treballen desinteressadament. Els dos grans objectius de la ràdio són: Ser un altaveu de informació local i ser una plataforma per introduir-se al món de la ràdio.

94.6 FM                 

Us donem la benvinguda al nostre projecte. Som la e-Ràdio Sant Genís. Però no ens trobaràs al dial. T’ho posem més fàcil encara: tens ordinador, tauleta, smartphone o qualsevol altre giny portable?, doncs ja ens tens! La ràdio del barri de Sant Genís dels Agudells està amb tu en qualsevol lloc i a qualsevol hora. Escolta els podcasts dels programes que t’interessin, tu tries què, com i quan ens vols escoltar. Ens trobaràs al servidor de soundcloud, només cal que visitis https://soundcloud.com/santgenisradio, i tindràs al teu abast tota la nostra programació per setmanes. La nostra ràdio és una iniciativa de les vocalies de cultura i joventut de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells.

           

El desembre del 1997 neix Sants 3 Ràdio, l’emissora local del districte de Sants-Montjuïc. Actualment, més d’un centenar de col·laboradors fan possible una programació diària, centrada en la informació local, esportiva i cultural dels barris de Sants, Hostafrancs, la Bordeta, Font de la Guatlla, Poble-sec i la Marina.

103.2 FM                 

Horaris i programació

Dissabte 19 de setembre

11:00h - 12:30h
Ràdio Ateneu del Clot
Breu descripció del programa

Entrevistes a associacions del barri:

 • Grup de Projecció de l'Escola del Clot:
  s'encarreguen de cuidar a més de 30 famílies, subministrant aliments, recapta de nadal, pagant rebuts de llum, etc.
 • Agrupament Escolta i Guia K2
  que enguany celebra 35 anys.

A més durant el programa també hi hauran continguts sobre les Festes de la Mercè (es repassaran els grups que hi actuaran i les principals activitats associatives), una secció d’humor i una entrevista musical amb actuació en directe.

13:00h - 14:00h
Ràdio Nikosia
Breu descripció del programa

Tertúlia i diàleg obert entre cinc associacions que treballen la qüestió del sofriment mental en primera persona. S’articularà un debat al voltant de la importància que les mateixes persones amb diagnòstics de salut mental ocupin i protagonitzin un espai central en associacions des d'on pensar altres itineraris possibles per a la salut, el sofriment i el millor estar. Hi participaran: membres de:

 • Ràdio Nikòsia
 • Associació Sarau
 • Associació Emilia
 • Cooperativa Aixec
 • Activament

Serà un programa centrat en la necessitat de polititzar, d’activar-se per transformar les circumstàncies i realitats que de vegades deriven en el patiment.

17:00h - 18:30h
Ràdio Trinitat Vella
Breu descripció del programa
 • Introducció sobre la ràdio i la participació en el Dies de Ràdio Associativa.
 • Especial sobre la Xarxa d’Economia Solidària i la Fira de l’Economia Social amb entrevistes/Taula rodona amb entitats que en formen part.
19:00h - 20:00h
La Marina FM

Diumenge 20 de setembre

13:00h - 14:30h
7deRàdio
17:00h - 18:00h
Boca Ràdio
Breu descripció del programa

Quatre entrevistes amb associacions presents a la Mostra d’Associacions de Barcelona, per conèixer la seva acció, que ofereixen a la ciutadania i com s’organitzen.

19:00h - 20:00h
Ona de Sants-Montjuïc

Dijous 24 de setembre

11:00h - 12:30h
E-Ràdio Sant Genís
Breu descripció del programa

Entrevistes a:

 • Associació Famílies Acollidores de Barcelona
 • Marea Pensionista
 • C.F. Sant Genís-Penitents
13:00h - 14:00h
Sants 3 Ràdio
Breu descripció del programa

Programa "Sants-Montjuïc al dia" especial sobre el teixit associatiu del districte, amb els següents continguts:

 • Secció sobre història de La Mercè i de les festes populars barcelonines amb l'historiador Santsenc Agus Giralt.
 • Tertúlia amb entitats del Districte de Sants Montjuïc
  • Secretariat de Sants, Hostafrancs i La Bordeta
  • Coordinadora d'Entitats del Poble Sec
  • Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs
 • Connexió en directe amb la Diada Castellera de La Mercè
 • Tertúlia sobre cultura popular amb:
  • Diables de Sants
  • Gegants de Sants
  • Núria Feliu
 • Concurs sobre les Festes de La Mercè
 • Actuació musical amb Marc Espectre

Escolta i mira els programes en directe

Escolta i mira els programes en streaming
Contacta amb TJ

ADREÇA
Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
08035 Barcelona

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC
de dll. a dj. de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Dv. de 10 a 18 h

IMPORTANT
Per a venir presencialment a informar-se o a sol·licitar algun servei cal sol·licitar cita prèvia:


HORARIS D'OBERTURA DEL CENTRE:
De dll. a dj. de 9 a 21 h i dv. de 9 a 20 h.

Segueix-nos!