TORRE JUSSANA :: Centre de serveis a les associacions

GESTIONAT PER: CAB
GESTIONAT PER:
CAB
El certificat digital: informació i recursos per sol·licitar-lo

Per tal de complir amb la normativa europea i estatal, a partir de l’octubre del 2018 totes les associacions que hagin de realitzar algun tràmit amb l’administració (ja sigui amb l’Ajuntament, amb la Generalitat o amb l’Estat) hauran de disposar d’un certificat digital per tal de poder fer-lo. Això vol dir que, per realitzar tràmits tant habituals com sol·licitar subvencions o pagar impostos serà imprescindible tenir el certificat digital.

Amb l’objectiu de facilitar al màxim l’obtenció del certificat a les entitats que encara no el tenen, des de Torre Jussana obrim aquest espai web per recopilar els principals recursos sobre el certificat digital i quins són els passos a seguir per tal de sol·licitar-lo.

És una certificació electrònica oficial per a persones físiques i per a representants de persones jurídiques que vincula unes dades de verificació de signatura i en confirma la seva identitat electrònicament. Per tant, permet garantir la identitat d'un subjecte i la seva representativitat.

Certificat digital de la Fàbrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT) (Vàlid per a persones jurídiques i per a tràmits amb totes les administracions) IDCat (Certificat per a persones físiques que, en alguns tràmits i convocatòries de subvencions permet la representació de persones jurídiques) Mobile ID (Certificat per a persones físiques que en determinats tràmits com les subvencions, permet la representació de persones jurídiques. Vàlid, únicament, per a tràmits amb l’Ajuntament de Barcelona)

Durant els propers mesos, en coordinació amb l’Ajuntament i el teixit associatiu de cada districte, realitzarem xerrades informatives sobre el certificat digital i com sol·licitar-lo a cada territori, que estaran obertes a totes les entitats de la ciutat.

La primera serà a TJ i correspondrà al Districte d’Horta-Guinardó.

#TJFormació - El certificat digital: què com i per què?

Dia: 7 de maig

Hora: 18 h

Lloc: Torre Jussana

En aquesta formació de TJ es contextualitzarà la nova cultura relacional entre organitzacions i l’administració i s’explicaran els diferents certificats digitals i com obtenir-los.

Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ): “Les gestions de l'entitat a un clic: el certificat digital". 4 de juny, de les 18.30 h fins a les 20:30 h, al Centre Cívic El Coll - La Bruguera  (c. de l'Aldea, 15)  Més info i inscripcions.

Contacta amb TJ
Tel. 932 564 118

Obertura de l'equipament:
de dll a dj, de 9 a 21 h. Dv de 9 a 20 h.
Atenció telefònica:
de dll a dv, de 9 a 18 h

tjussana@bcn.cat

Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
TJ et recorda
Segueix-nos!